zaterdag 7 april 2012

Voorbeschouwing Parijs-Roubaix 2012 - Favorieten van het vrouwelijk Wielerg@k panel

Het laatste woord vooraf
Bron: seniorennet.be
We zijn bijna klaar voor Parijs-Roubaix. Alle achterafpraat is op voorhand al verkondigd. Dan is het de hoogste tijd om het laatste woord te geven aan zij die daar een patent op hebben: de vrouwen. Let wel, het zijn niet zomaar vrouwen. Hun hart klopt voor de koers en haar schone jongens.@jeaninelaudy
Voor de Ronde had Jeanine even geen inspiratie. "Maar nu Boonen ook de RvV heeft gewonnen zet ik mn spreekwoordelijke geld erop dat hij Parijs-Roubaix ook gaat winnen :D"
Even stoutmoedig als Boonen gaat ze door: "En whoppa, doen we er de Olympische Spelen ook maar gewoon bij ;). En dan kunnen we hopelijk daarna nog vier jaar genieten van Tommeke :D"
Op die manier kunnen we een klein vleugje chauvinisme wel vergeven. Want stiekem hoopt Jeanine op een stunt van Maarten Tjallingi. "Zou ook leuk zijn voor Rabo :)"


@tourdejose
Ze vindt prognoses the bitch. Maar voor ons wilde José wel bitchen, een podium vol. "Zondag. Boonen, Boasson Hagen, Vanmarcke"


@minavangrieken
Onze duivelinnen verwelkomen het peloton
in de Hel
Bron: www.tullipz.com
Mevrouw Johan Vansummeren gaf aan ons en Studio Brussel haar voorspelling door voor Parijs-Roubaix. In de Hel van dit jaar ziet ze Boonen, Vansummeren en Ballan. Dat ze haar eigen man niet op 1 zet, kunnen we ergens begrijpen. Verdere aanzoeken voor de camera hoeven niet. Maar waarom ze haar favoriete stud in het peloton passeert, snappen we niet. Dat is namelijk de propere jongen Pippo Pozatto, nochtans ook goed op dreef.


@RideonTweets
Het meidenduo @Marleen888 en @tien90 verwachten veel van Boonen. "Maar niets is zeker. Als iedereen naar Tom gaat kijken, kan het voor hem ook heel moeilijk worden. Outsiders krijgen dan juist een kans. Iemand als Pozzato die al goed was in de Ronde en Paris-Roubaix als de ultieme koers ziet om te winnen."
In hun wielerwijsheid wijzen ze ook op Flecha, met de nodige nuance: "Een overwinning voor Flecha hangt al jaren in de lucht, maar het lukt altijd net niet. Dit jaar hangt het af van z'n hand: kan deze de kasseien al aan? Zo ja, dan tippen wij hem voor de overwinning. Een Spanjaard die de Hel van het Noorden wint, dat zou heel mooi en bijzonder zijn :-)"


@drsPe
In ons panel van vrouwelijke koerskenners verwelkomen we ook een doctorandus. Petra Uittenbogaard of @drsPe is columniste voor @Wielerland_Mgzn en het onvolprezen @hetiskoers.
"Mijn gedoodverfde favoriet Cancellara zit tot mijn grote verdriet met een lamme vleugel in zijn stube met koekoeksklokken. Dus op een zet ik Tommeke Boonen, mijn surrogaat favoriet. Voor plaats twee en drie zijn er een boel kanshebbers. Dit jaar had ik Tom Veelers graag eens op het schavot gezien. Het is echt zijn koers, maar hij toonde zich niet sterk genoeg in de "finale" van de RvV. Eigenlijk vloog hij er al voor de finale af. Dus ik vrees dat hij mijn kussen weer niet gaat krijgen dit jaar." 
"Blijven over: Sep V., Flecha, Chavanel, Hushovd en wellicht kunnen de Nederlanders Tjallingii en Terpstra nog voor wat spanning en vuurwerk zorgen? Hoe dan ook, l'Enfer du Nord blijft voor mij de mooiste koers van het jaar."
"Ik vergat Pozzato nog. Zeker na vorige week. Goede tweede naast Boonen. ;-)"


Lees ook:
Dossier Parijs-Roubaix 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten