woensdag 4 april 2012

Parijs-Roubaix 2012 - Voorbeschouwing: terugblik editie 2011

Een liefdesverhaal

De 'trouw met mij'-kassei
Bron: bloggen.be
Er was eens een jongetje, eigenlijk een lange zwikzwak, die ontzettend hard kon rijden. Hij reed gaten dicht voor kopmannen, zette hen uit de wind en cijferde zich weg. Tot hij plots alleen de piste in was. In Parijs-Roubaix betekent dat winst. Daarop vroeg hij zijn meisje ten huwelijk.



"Boonen aan volgwagen:
kem te hard getrapt!"
Bron: zita.be
Portie pech
Voor medefavoriet Tom Boonen verliep de koers rampzalig. In het Bos van Wallers trapte hij zijn ketting muurvast tussen zijn kader. Het was oneindig lang wachten op de volgwagen en een nieuwe fiets. De wilde achtervolging eindigde na een val over een vallende voorligger. Boonens ploegmaat Chavanel viel ook enkele keren, maar haalde de piste wel. 







Portie ploegtactiek (1)

De jongens van Garmin zonden eerst Sep Vanmarcke vooruit. Die bleef ook verrassend lang vooruit. Tot grote ergernis van ploegmaat Hushovd die daardoor zijn eigen kansen zag slinken. En tot grote ergernis van tv-kijkend Vlaanderen dat Michel Wuyts hoorde klaarkomen tijdens de bewieroking van Vanmarcke. 
Wuyts wordt helemaal week als hij Vanmarcke ziet
Bron: sport.be
Portie ploegtactiek (2)

De moeder van Hushovd vervloekt de
ploegtactiek van Garmin
Bron: www.appelogen.be
Omdat Fabian Cancellara zich niet uit zijn kot liet lokken door Vanmarcke, sprong ook Johan Vansummeren namens Garmin naar voren. Na een tijdje kwam de beer van Bern uit zijn kot en begon aan de achtervolging. Thor Hushovd zag dit graag gebeuren, in het wiel van Cancellara naar de kop van de koers gebracht worden. Hij kon zijn pret niet verbergen en dus draaide Cancellara zich om. Hij wilde ook wel eens zien wie daar luidop in zijn vuistje zat te schaterlachen. Daarop ging het feestje niet door en kon Johan Vansummeren vooraan alles en iedereen kapotrijden. Inclusief zijn eigen tube. Die begaf het gelukkig maar in het zicht van de Vélodrome. Summie wist niet wat hem overkwam en vroeg voor het oog van de camera zijn Jasmine ten huwelijk. Die ook niet wist wat haar overkwam.

Lees ook:
A hell of a bike
Het jaar van Thor Hushovd
Twinterview: Jasmine Vangrieken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten