maandag 2 april 2012

Tom Boonen wint de Ronde van Vlaanderen 2012: het verslag (en de bedenkingen)

't Was lachen aan de finish.
Bron: GVA
Vlaanderen ligt dit jaar opnieuw aan de voeten van Tom Boonen. Ook al finisht hij in elke volgende koers die hij rijdt buiten de top-100, niets of niemand zal het hem nog kwalijk nemen dit jaar. Want Boonen heeft Vlaanderens Mooiste voor de derde keer gewonnen. En meteen een van onze theorieën met verve ontkracht. En zo waren er nog wel enkele deugnieten.
Boonen en de getallensymboliek
We schreven het vorige week nog: Boonen zal de Ronde geen derde keer winnen, want de getallensymboliek zit hem tegen. Achteraf bekeken wilden we Rik Van Looy gewoon geruststellen. Wat ons bij dezen niet gelukt is. Gelieve u tot Tom te wenden, Rik.

Maar omdat we ons ongelijk toch niet wensen toe te geven: het getal drie stond wel degelijk centraal in de Ronde. Drie keer de Kwaremont, drie keer de Pater, Boonens derde en zijn unieke serie van drie (E3, Gent-Wevelgem, Ronde), met drie voorop en een drievoudige sleutelbeenbreuk voor Cancellara. Ten slotte kwamen Wuyts, Vannieuwkerke en Schotte alledrie samen klaar toen Boonen over de finish reed. Vriendinnen onder mekaar.

Greg Van Avermaet kan recht blijven
Van Avermaet blijft oefenen
op rechtblijven.
Bron: kmenozzi.com
We vreesden voor de kansen van Van Avermaet. De renner van BMC heeft sinds het seizoensbegin immers de gewoonte om in de laatste rechte lijn te gaan liggen. Milaan-San Remo en Gent-Wevelgem: Greg lag erbij.

Van Avermaet bewees ons gisteren het tegendeel: hij won de groepssprint. Toch viel hij opnieuw, net naast het podium.

Pippo de Plakker
Pippo Pozzato verbaasde vriend en vooral vijand door niet in het wiel van Boonen te blijven plakken. Integendeel zelfs: de schaduwfavoriet bij uitstek gaf er zelf een lap op, in de achtervolging op Ballan. Het charmeoffensief van de Italiaan werd duidelijk gesmaakt door de modale Vlaamse wielertoerist. Pippo de Plakker werd Pippo de Attacker.

... toch kwam Pozzato's ware aard nog eenmaal boven: aan de finish bleef hij in Boonens wiel zitten. We zien het voor één keer nog eens door de vingers.

Pippo plakt aan Wuyts.
Michel moet een orgastisch gilletje onderdrukken.
Bron: cyclingnews.com
MyKnoaky nog niet bedrijfszeker
Gisteren was 't Knock on road.
Bron: velowire.com
Andreas Klier is een nobel man: met het verspreiden van zijn MyKnoaky's probeert hij zijn collega-wielrenners te behoeden voor onheil. Blijkbaar heeft nog niet iedereen zo'n houten talisman of wisten nog niet hoe die werkt. De gevolgen konden Fabian Cancellara, Stijn Devolder en Sebastian Langeveld aan den lijve ondervinden.

Extra sneu voor Langeveld: de Nederlander wou de verkeersregels voorbeeldig toepassen, door op het fietspad te gaan rijden. Hij werd beloond met een gebroken sleutelbeen.

Lees ook:
Dossier Ronde van Vlaanderen 2012
Dossier Vlaamse Wielerweek 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten