dinsdag 13 maart 2012

Flecha wordt verdacht van verkeersagressie

Automobilisten, kijk uit voor
deze schijnbaar minzame man
Bron: 3.bp.blogspot.com
Wie Juan Antonio Flecha zegt, denkt spontaan aan een goedlachse, minzame Spanjaard. Dat Flecha uit Spanje afkomstig is, staat buiten kijf. Dat hij altijd goedlachs en minzaam is, zal er alvast één automobilist ontkrachten.


Gebroken hand, maar geen gebroken man
Hoewel Flecha een gebroken middenhandsbeentje heeft, blijft hij allerminst bij de pakken zitten. In Parijs-Roubaix zal hij er normaal gezien alweer bij zijn. Of zijn middenhandsbeentje ook zo blij zal zijn met al die kasseien, valt nog af te wachten. Waarschijnlijk komt de Spanjaard wuivend over de streep ... met een gebroken pols.

Spaanse furie
De manier waarop Flecha zijn breuk opliep, doet de wenkbrauwen fronsen. Volgens Eurosport en Danny Nelissen was het allerminst het gevolg van een onschuldige trainingsval. De Spanjaard van Team Sky zou het aan de stok hebben gekregen met een automobilist. Flecha ging de chauffeur te lijf met zijn voorwiel, maar die kon het wiel afwenden. Resultaat: Flecha brak zijn hand.
Barredo introduceerde de rechtse directe met voorwiel.
Bron: blogimages.seniorennet.be

Volkstraditie?
Spaanse renners hebben er een handje van weg (pun not intended) om robbertjes uit te vechten. Het gekendste precedent is het hardhandig geknuffel tussen de Portugees Rui Costa en Flecha's landgenoot Carlos Barredo.

Schade valt mee
In twee gevallen kon het nog veel erger geweest zijn.
  1. Als Hilaire Vanderschueren achter het stuur had gezeten van de wagen, dan had Flecha wellicht wel meer dan een middenhandsbeentje gebroken. 
  2. Als niet Flecha met zijn fietswiel, maar de chauffeur met zijn autowiel had uitgehaald, dan zagen we de Spanjaard waarschijnlijk pas terug in Roubaix 2013.

Madame France Télévision had al
eerder een aanvaring met Flecha

Bron: assets.sbnation.com
Vermoedelijke dader
Flecha is volgens ons nog altijd een beminnelijke man. Hij kloeg niet toen hij in de Tour 2011 onbarmhartig door de wagen van France Télévision werd omver gekegeld. Evenmin deed hij zijn beklag dat Johnny Hoogerland met alle prikkeldraad en alle publiciteit ging lopen. Maar Flecha beraamde in stilte een plan. Hij zou de wereld rondfietsen op zoek naar die snode automobilist, naar het schijnt een vrouw. Onlangs vond hij die chauffeur. "Madame, in Frankrijk rijden de auto's zonder pardon renners omver. In Spanje zijn we beschaafder, wij wuiven elkaar met een ultralicht carbonwiel wat koelte toe. Kijk, zo!" Voor een tweede keer mispakte Flecha zich aan de reactie van Madame France Télévision en brak zo zijn hand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten