zaterdag 7 april 2012

Voorbeschouwing Parijs-Roubaix 2012 - Favorieten: Filippo Pozzato

Smijt Pippo hem zondag op de grote plaat?
Bron: Het Nieuwsblad
De laatste om de revue te passeren, is Filippo Pozzato. 2012 is voorlopig het jaar van de grote omwenteling voor de Italiaan. Als hij zondag ook de vlot grote omwentelingen maakt, zal er terdege rekening gehouden moeten worden met Pippo.


Waarom Pozzato Parijs-Roubaix wint
Vanwege zijn grote omwentelingen dus. Pippo, voorheen gekend als half verwijfde, plakkende Italiaan, is dit jaar man geworden. En wel om twee redenen:
Pippo met pijnlijk sleutelbeentje
Bron: De Morgen
  1. Sinds de voorbije Ronde van Vlaanderen weten we dat Pozzato niet enkel meer Pippo de Plakker is, maar ook Pippo de Attacker. Hoe hij Boonen op sleeptouw nam in achtervolging op Ballan sloeg vriend en vijand met verbazing. Terstond verstomden de fluitconcerten aan zijn adres.
  2. Pippo is geen verwijfde Italiaan meer. Getuige daarvan zijn sleutelbeenbreuk die hem slechts heel kort buiten koers hield. Want Pippo wou zo graag meedoen aan de voorjaarsklassiers en dan kijkt hij niet op een sleutelbeentje meer of minder.
Daarnaast is Pozzato natuurlijk ook in bloedvorm. Hoewel hij tweede werd na Boonen in de Ronde, maakte hij op zijn minst evenveel indruk als de Welp van Vlaanderen. De heuvels vormden geen probleem voor Pozzato en de kasseien nog minder. Ideaal dus om morgen te vlammen.


Waarom Pozzato Parijs-Roubaix niet wint
Laat het fietsje van Pippo
morgen de bandjes hangen?
Bron: lonelyvegan.com
Aan zijn vorm zal het niet liggen en zijn ploegmaats zullen hem evenmin voor de wielen rijden. Het gevaar zal dus van de tegenstand moeten komen... of van het materiaal. En vooral daar denken wij dat het schoentje wel eens kan gaan wringen voor Pozzato.


Zijn bandjes - en bij uitbreiding zijn hele fiets - zijn het immers niet gewend om niét aan die van zijn voorganger te plakken. En zoals het ook bij mensen vaak het geval is: geef ze te veel vrijheid en er komen al eens vodden van. Laat het materiaal nu net een van de meest doorslaggevende factoren zijn in een koers als Roubaix en u begrijpt: het kan nog tricky worden voor Pippo, sinds hij durft aan te vallen.


Lees ook:
Dossier Parijs-Roubaix 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten