vrijdag 6 april 2012

Voorbeschouwing Parijs-Roubaix 2012 - Favorieten: Sep Vanmarcke

Kasseifixatie
Zoals Wuyts geilt op Vanmarcke,
kickt/kiekt Vanmarcke op kasseien
Bron: gentblogt.be
Dat Vanmarcke op kasseien de natte droom is van Michel Wuyts gaan we niet meer herhalen. Zeker niet nu Wuyts een nieuw geilobject heeft gevonden in het mooie atletische lichaam van Kittel. Diens familienaam zal zijn verbeelding extra stimuleren. Genoeg daarover, laten we het hebben over de winstkansen van Sep Vanmarcke.


Sep Vanmarcke wint
Niet duidelijk of dit Hincapie is voorof na zijn duik
in de loopgraven
Bron: www.medium4you.be
Van alle renners is hij de meest dwaze. Spanjaarden weten nog niet eens van het bestaan van een kassei af. Behalve die paar arme Basken die Euskatel elk jaar verplicht opstuurt. Italianen voelen zich te mooi voor de Hel. De Duitsers duiken in deze regio in de loopgraven. George Hincapie deed in 2002 als een vreemd eerbetoon aan de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog hetzelfde. De zogenaamde Vlaamse kasseifretters zoeken steeds het stenenloze kantje op. En Fabian Cancellara die pakt het nog anders aan: hij vliegt in normale omstandigheden over de kasseien. Niets van dit alles bij Sep Vanmarcke. Hij heeft een vreemde fixatie: als hij een kassei ziet moet hij erover rijden. Wie helpt ons met de dieperliggende psychologische reden hierachter? Wat verklaart dit neurotisch gedrag? In ieder geval, Parijs-Roubaix win je door als beste over de cobblestones te fietsen. We mogen aannemen dat Vanmarcke met zijn kasseiafwijking ondertussen de beste steenrijder van het lot is.
Sep Vanmarcke wint niet
De broers Vanmarcke oefenen het terugdraaien voor
een kasseistrook in
Bron: sportwereld.be
Van alle renners is hij de meest dwaze. Dat hebben we net toegelicht. Het grote probleem voor Vanmarcke is dat er meer stroken zonder kasseien zijn dan met. Ook de piste ontbreekt het aan pavees. Parijs-Roubaix win je pas door als eerste het anderhalve rondje op de wielerbaan af te haspelen. Dat wordt een grote moeilijkheid voor Vanmarcke. Maar het kan nog erger. Als hij in tussentijd zoals het halve peloton bij een psycholoog is langsgeweest, dan is hij over zijn kasseifixatie heen. Bij de eerste strook keert zich monkellachend om en prevelt: “Mij zullen ze niet meer liggen hebben.”
Lees ook:
Dossier Parijs-Roubaix 2012Geen opmerkingen:

Een reactie posten