vrijdag 6 april 2012

Voorbeschouwing Parijs-Roubaix 2012 - Favorieten: Alessandro Ballan

Ballan op van die grote stenen
Bron: Het Nieuwsblad
Alessandro Ballan heeft de goede vorm te pakken. Dat bewees hij vorige zondag nog door op het podium van de Ronde te eindigen. Met het podium van Roubaix heeft hij eveneens ervaring: hij werd er al twee keer derde. 1 + 1 maakt 2 en daarom behoort Ballan tot de topfavorieten om die grote steen in de lucht te mogen steken op de Vélodrome.


Ballan wint zondag Parijs-Roubaix
De Italiaan beschikt over drie troeven om zondag te zegevieren in de Hel van het Noorden:
De drie redenen waarom Ballan wint
Bron: raaskalderij.be
  1. Zijn vorm - 3e in de Ronde van Vlaanderen, top-10 in Milaan-San Remo en 2e in de Strade Bianche, dat zegt genoeg. Vooral die laatste uitslag kan belangrijk zijn in het licht van Parijs-Roubaix. Voor wie over kleine steentjes en andere vuiligheid kan vliegen, is het een kleintje om met de grote plateau over grote stenen te vlammen.
  2. Zijn ervaring - Ballan eindigde al twee keer op het podium van Roubaix. Tweemaal werd hij derde, in 2006 en 2008. Laat 2012 nu ook net weer een even jaartal zijn. Niets staat de Italiaan dus in de weg om opnieuw een gooi naar de zege te doen. Al zal heel wielerminnend Vlaanderen er geen probleem mee hebben, mocht Ballan opnieuw derde worden.
  3. Zijn ploeg - Ballan Met Collega's, kortweg BMC, herbergt enkele kasseivreters pur sang. Behalve  Ballan zelf, rijdt er zo ook ene Thor Hushovd rond. De Noor is in normale omstandigheden een even grote favoriet als zijn Italiaanse ploegmaat, maar is nog zoekende naar de goede vorm. Taylor Phinney is een andere Collega Van Ballan die zijn Italiaanse kopman nog heuse diensten kan gaan bewijzen op de kasseien. Als belofte won Phinney immers tweemaal Parijs-Roubaix, in 2009 en 2010.
Ballan wint zondag Parijs-Roubaix niet
Eerdere slachtoffers van Ballan
Bron: cyclotouriste-basilique.be
Omdat hij sprint als een pannenkoek. Oké, Roubaix is geen veredelde sprinterskoers als de Scheldeprijs of Kuurne-Brussel-Kuurne, maar als ze met een klein groepje om de zege zullen spurten op de Vélodrome en Ballan zit erbij... dan weten we meteen ook dat hij niét zal winnen. Dat zette hij afgelopen zondag nogmaals extra in de verf in Oudenaarde.

Daarnaast kunnen we niet zo in één twee drie zeggen wat Ballan beter maakt dan pakweg Boonen of Pozzato. Gaat Ballan, dan kunnen die andere twee normaal gezien wel mee. Tenzij de anderen lek rijden of ten val zouden komen. We raden Alessandro dan ook aan een doosje duimspijkers in de achterzak mee te nemen. Of een goede afspraak te maken met de Franse spoorwegen. Zelf stond Ballan in 2006 voor een gesloten overweg in de finale van Parijs-Roubaix. Tijd om anderen dezelfde poets te bakken.

Lees ook:
Dossier Parijs-Roubaix 2012
Voorbeschouwing Parijs-Roubaix 2012: de favorieten
Dossier Ronde van Vlaanderen 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten