donderdag 5 april 2012

Scheldeprijs 2012 - verslag: Marcel Kittel wint 100e editie

Vallen in drie bedrijven
Het was weer nat en glad
Bron: seniorennet.be
De renners maakten er een speciale 100e editie van. De organisatie zorgde voor een inspirerende start aan het MAS. Voor, tijdens, en na de wedstrijd ging het peloton en masse tegen de grond. Marcel Kittel timede het best zijn val en zijn jump. En misschien bediende hij zich van nog een trucje.
Schietstoel
Marcel Kittel maakt brokken
Bron: ceesvanberkel.com
Voor de Scheldeprijs was het al raak. Marcel Kittel snoepte zich in het hotel een ongeluk aan de paaseitjes. Even later meldde hij op twitter: “Ik ben door mijn stoel gezakt!” Hoe zou dat toch komen? Daarmee had Kittel er zijn kunstduik al opzitten en kon hij een hele wedstrijd lang rechtblijven op de glibberigste wegen van het moment. In de finale sprint kon hij zich vanuit een schietstoel naar de overwinning lanceren.

Nattigheid
De mooiste voorspelling kwam van Ad Pertijs (@adpertijs), columnist voor BN DeStem. “Massasprint in de regen in aantocht. Dan voel je de nattigheid al aankomen.” Zijn woorden waren nog niet koud of het begon valpartijen te regenen. Als er nog meer plaatselijke ronden aan te pas waren gekomen, zou geen renner overeind gebleven zijn. Er gaan ook geruchten dat de nieuwe sponsor van 1t4i, Argos Oil, een sproeiertje liet monteren achterop de fiets van o.a. Marcel Kittel.

No pictures, please!
De gespecialiseerde paparazziwebsite heet 
toevallig: crushable
Bron: crushable.com
Zelfs na de finish gingen de tuimelpertes door. Niemand is gediend met paparazzi, dat begrijpen we. Maar om daarvoor een officiële persfotograaf neer te maaien, dat vinden we wat ver gaan. De Britse fotografe Taz Darling deed enkel maar haar job én op een vooraf aangegeven plaats, jongens! Dat de media fotoreportages ophingen aan het incident met hun collega, vonden we lichtjes ranzig. We sluiten ons volledig aan bij José Been (@TourDeJose): “I don't know if the crash between Cantwell, Vantomme & the photographer merits a “photo special”."


Lees ook:
Dossier Scheldeprijs 2012
Vlaamse Wielerweek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten