zondag 26 februari 2012

Winst voor Cavendish in Kuurne-Brussel-Kuurne 2012


Velen keerden van een (beginnend) kale reis terug.
Bron: coffeephilips.com
Na de Omloop Het Nieuwsblad gisteren was ook Kuurne-Brussel-Kuurne vandaag een aangenaam kijkstuk. Bij de start durfden velen te gokken op een groepssprint aan de finish. En gelijk kregen ze: in een koninklijke sprint klopte Cavendish Hutarovich en Van Hummel. Met die uitslag durven wij echter te voorspellen dat niemand die vooraf een gokje had gewaagd met écht grote winsten naar huis ging.



Bomen gooien
Meteen vanaf de start gooiden de renners de beuk erin. Hoewel we van Lars Boom zouden verwachten dat hij van tijd tot tijd al eens een beuk gooit, zat hij niet in de eerste belangrijke ontsnapping. Greg Van Avermaet en Niko Eeckhout daarentegen wel. Samen met nog vijf anderen reden ze een tijdlang aan de leiding. In de achtervolging vormde zich een grote groep, met schoon volk à la Boonen, Ballan, Flecha en Vansummeren. Onder impuls van de mannen van Greipel kwam alles echter weer samen.

Heilige getallen
De rest van het peloton wikt,
Rambo beschikt.
Bron: medizin-im-text.de
Als de eerste volwaardige ontsnapping zeven renners telde, was dat ook het geval voor de tweede. Alsof het peloton met heilige getallen in het achterhoofd reed. Deze keer was het de beurt aan o.a. Sylvain Chavanel, Mol en Kuchynski. Een andere opvallende naam was die van... Rambo Eeckhout. De seigneur van de bende had eigenlijk gewoon zijn eerste zes metgezellen ingeruild voor zes andere.

De geest van Wouter Vandenhaute?
Eens aangekomen in Kortrijk was het de beurt aan die andere heilige geest, nl. die van Wouter Vandenhaute. Hoewel hij vooralsnog geen bod heeft gedaan op Kuurne-Brussel-Kuurne, lijkt de criteriumkoorts ook daar toegeslagen. De renners mochten zo, vooraleer te finishen, nog twee rondjes in en rond Kortrijk afwerken. De zeven leiders gingen de finale in met een kleine minuut voorsprong, maar waren een vogel voor de kat. Op een rondje van het einde hadden minder dan een halve minuut. 

Cavendish, God in de sprint
Op minder dan tien kilometer van de aankomst, waren ook de zeven hoofdzondenaars eraan voor de moeite. Met alle grote sprintkanonnen nog in het peloton, was het de kroniek van een aangekondigde, koninlijke clash tussen Mark Cavendish en André Greipel. Vooral Team Sky en Lotto-Belisol menden dan ook de meute richting Brugsesteenweg. Cavendish rondde het teamwerk subliem af, voor Hutarovich en Van Hummel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten