woensdag 4 april 2012

Voorbeschouwing Parijs-Roubaix 2012 - Favorieten: Tom Boonen

Tom met zware steen
Bron: telegraph.co.uk
Door het letterlijk wegvallen van Fabian Cancellara is Tom Boonen eigenlijk de enige échte superfavoriet voor zondag. Dat wil niet zeggen dat er geen andere topfavorieten zijn, maar Boonen staat nog net dat trapje hoger. Veel kans dus dat de bom van Balen Parijs-Roubaix 2012 wint. Maar het is misschien niet al goud dat blinkt.Tom Boonen wint zondag Parijs-Roubaix
Als Boonen het al gewend was van de Ronde van Vlaanderen te winnen, is dat nog meer het geval voor de helleklassieker. In resp. 2005, 2008 en 2009 kwam hij al als eerste over de finish in de Vélodrome bollen. Wint hij zondag een vierde keer, dan wordt hij samen met Roger De Vlaeminck alleen recordhouder. Hoewel die laatste wel weer een of andere reden uit de mouw zal schudden om toch maar aan te kunnen tonen dat hij en enkel hij Monsieur Paris-Roubaix is.

Dat Tom Boonen in vorm is, hoeft geen betoog. De E3-prijs, Gent-Wevelgem en de Ronde won hij al op een rij en daarmee schreef hij wielergeschiedenis. Plakt hij daar nog Parijs-Roubaix aan vast dan gaat hij voor eeuwig de geschiedenisboeken in. Tenzij Sep Vanmarcke binnen een jaar of drie net hetzelfde lukt. Alvast 1 zekerheid: als Boonen wint, heeft Roger De Vlaeminck een zelfverheerlijkende repliek en een sneer richting de nieuwe recordhouder klaar.
Staat Lore hetzelfde te wachten als Jasmine?
(maar dan met Tom?)
Bron: telenetportaal.be

Tom Boonen wint zondag Parijs-Roubaix niét
Ja, zegt u het maar waarom Boonen de Hel van het Noorden niet zou winnen. Misschien doen zijn eigen ploegmaats hem de das om door eerder dan hijzelf weg te springen? Misschien trapt hij zijn fiets weer aan fritten zoals vorig jaar? Misschien heeft hij nog geen zin om Lore te huwen en laat hij de zege maar al te graag aan een collega? Misschien is er gewoon geen misschien?

Zondag uitsluitsel. Misschien.

Lees ook:
Dossier Parijs-Roubaix 2012
A hell of a bike
Dossier Tom Boonen
Lore Van de Weyer ofte "La Boonen"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten