zaterdag 24 maart 2012

E3-Prijs Harelbeke 2012: terugblik - Boonen legt de jonge garde over de knie

Boonen lacht zuur met de verrassing
die Lore voor hem in petto heeft
Bron: Megabike
"Luister, Tom", had Lore gezegd, "dit jaar mag je opnieuw de E3-prijs meerijden. Meer nog, je mag zelfs winnen." In de spurt rekende hij af me de jonge wolven John Degenkolb, Peter Sagan en Edvald Boasson Hagen. Al verschoot hij net voor en net na de finish lelijk van de oude garde.






Oude vertrouwde meet
Net voor de finish kwam de oude gluiper Oscar Freire plots opgedoken. In extremis raakte hij over Boonen. Maar toen was de finish al overschreden. Opeens lachte Oscarito in zijn vuistje. "Qué pasa?", vroeg Boonen. Waarop Freire naar de podiummiss wees. En Tom opeens begreep waarom hij dit jaar wel de E3 mocht meerijden en winnen van zijn Lore. Er stond een oude meet aan de finish.

Boonen dacht met heimwee terug aan de gemiste kansen in 2009 en 2010 en het startverbod in 2011. Dat er vorig jaar geen UCI-punten te rapen vielen in Harelbeke was duidelijk een drogreden.


Morsen met Cancen
Die andere kanshebber voor de zege deed er alles aan om de krachttoer van vorig jaar te herhalen. D.w.z. na alle pech van de wereld toch iedereen naar huis rijden. Van in de aanvang begon Fabian Cancellara er al aan: lekke band hier, valpartijtje daar. Op de Kwaremont begon hij aan de selectie. Plots bedacht hij zich dat hij eigenlijk al bijna op kop van de koers zat. Dus zette hij al rijdend zijn voortube plat en dokkerde zo naar boven. Daar zette hij zich bewust vierkant in de weg en liet zich door Carlos Barredo omver rijden. Cancellara hield er geen schrammetje aan over, in tegenstelling tot zijn verzorger (25 hechtingen en een gebroken neus) en Barredo (gebroken arm). Pas na het incident begon Fabian aan een dolle achtervolging. Om de tegenstand helemaal grind in de ogen te strooien en zich niet al te veel in de kijker te fietsen richting Ronde Van Vlaanderen besloot hij om niet te winnen. 
Lees ook:












Geen opmerkingen:

Een reactie posten