maandag 26 maart 2012

Gent-Wevelgem 2012: Cancellara opent, Boonen werkt af


Tegenstand liet galant Boonen 
rechtdoor sprinten
Bron: cyclingnews.com
 De ploeg van Boonen is naar eigen zeggen sterker dan die van Cancellara. Als Fabian zich dan ook nog eens als de ideale ploegmaat voor Boonen inzet, wordt Tom onklopbaar. JJ Rojas werd er moedeloos van en coverde Mark Cavendish.

Canc opent de echte debatten
Na de tweede passage van de Kemmel zat alles nog samen. Een kemel van jewelste vond Cancellara, want dan konden ze evengoed de rode loper voor Cavendish uitrollen richting Wevelgem. Hij sprong op en over Van Avermaet, een beeld dat we dit seizoen nog al gezien hebben, en trok eigenhandig het peloton in brokstukken. Toen Cancellara uitgeraasd was, namen zijn nieuwe ploegmaats van Omega Pharma-Quickstep het van hem over. Een gefrustreerde Cav kwam niet meer terug.
Man down!
Het gat van JJ Rojas ligt open van verbazing

Bron: l.yimg.com
Gert Steegmans deed het sterke nummer van vorig jaar in Gent-Wevelgem over en sleurde aan de groep in volle finale. Een vinnige Peter Sagan, een herboren Matti Breschel (zeer sterk op de Kemmel!), een opnieuw slecht timende Oscar Freire, allemaal moesten ze eraan geloven toen Tom Boonen aan zijn machtssprint begon. JJ Rojas werd het zwart voor de ogen en hij deed een Cavendishke: in volle sprint doodleuk een tegenstander omver rijden. Hij coverde niet alleen Cavendish, maar ook Triggerfinger, die het op hun beurt weer hadden van Rihanna: "Man down!" Opnieuw liet Greg Van Avermaet zich vloeren, net als in Milaan-San Remo.


Lees ook:
Fabian Cancellara gebruikt Van Avermaet als springplank
Dossier Gent-Wevelgem 2012
Dossier Vlaamse Wielerweek 2012 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten