zaterdag 8 oktober 2011

A hell of a bike

De fiets van Tom Boonen is te winnen. Die waarmee hij zoveel pech had in Parijs-Roubaix.


Een echt geweldige publiciteitsstunt kun je dit bezwaarlijk noemen. Wie wil nu een fiets hebben waar een topfavoriet zoveel ongeluk mee heeft gehad?


Wie van de drie 
Dan nog iets, om welke van de drie fietsen gaat het? Voor die wedstrijd had Boonen drie fietsen ter zijner beschikking uit zijn stal van tien exemplaren. Met de eerste liep het in het Bos van Wallers grondig mis. Veel vaster kun je een ketting niet tussen tandwiel en achterbracket trappen.


Met nummer twee kletterde Boonen oerend hard tegen de kasseien. En wat er met carbon gebeurt na zo'n val, dat moet je maar eens aan George Hincapie vragen. Ooit brak zijn stuur af nadat het een microscheurtje had opgelopen bij een val tientallen kilometers voordien.


Op nummer drie durfde Boonen niet meer stappen. Uit bijgeloof of omdat hij niet langer zijn materiaal vertrouwde?
Ruilen
Op zich reed Boonen wel met een duur fietske rond. Zou het mogelijk zijn om met een exemplaar van zijn teamgenoot Chavanel te wisselen? Alhoewel, in dezelfde race crashte La Machine met zijn koersmachine nog meer dan Boonen. Dan misschien toch opteren voor de fiets waarmee Cancellara het jaar voordien zowel de Ronde als de helleklassieker won. Met een beetje geluk wordt die met een hulpmotortje erbij afgeleverd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten