vrijdag 30 maart 2012

Ronde Van Vlaanderen 2012 - Voorbeschouwing: 10 om te zien

Tien om te zien
Wielrennen is rekenen. Wie in de Ronde Van Vlaanderen tot 10 kan tellen, kent het koersverloop al. Volg even mee.

2 topfavorieten

Er zijn twee toppers die er absoluut bovenuit steken: Tom Boonen en Fabian Cancellara. Boonen wint tegenwoordig elke wedstrijd waaraan hij deelneemt. Cancellara vertoont ook weer alle tekenen van supervorm en heeft winnen gereserveerd voor de Ronde van Vlaanderen. Zij zullen de koers dragen. Al de rest zal zijn koers op hen afstemmen.


2 eigenzinnigaards
Al de rest? Nee, niet al de rest. Er zijn twee eigenzinnigaards die alle wielerlogica gerust op een hoopje durven gooien. Dat zijn Peter Sagan en Matti Breschel. Ze zijn bijna even sterk en hebben het voordeel dat ze minder geviseerd worden. Met hen erbij: 4.

Bron: thetopofmusic.be

2 raadsels
Dan zijn er nog twee raadsels: Sylvain Chavanel en Philippe Gilbert. Chavanel reed waarschijnlijk nog nooit sterker door het Vlaamse land en won zopas de Driedaagse van De Panne. De vraag is of hij zich laat muilkorven door Tom Boonen. Philippe Gilbert werd door Johan Museeuw op woensdag gespot op de Paterberg; bijzonder gretig aan het trainen. Mariska Tsjoelker beschrijft op Het is Koers! op sublieme wijze de kunst van het verschuilen ten huize Gilbert. Met hen erbij: 6.


2 schaduwfavorieten
De ultieme schaduwfavoriet is natuurlijk Pippo Pozzato. Net als Alessandro Ballan is hij niet sterk genoeg om de koers te maken. En Italianen moet je geen streken leren. Die kregen ze al van thuis uit mee. Met hen erbij: 8.


2 aprilgrappen
Bron: fedweb.belgium.be
Stijn Devolder en de rest van het peloton hopen de wereld met verstomming te doen staan. Ze hopen een formidabele superdag en op het feit dat alle andere favorieten zich totaal op hen verkijken op 1 april. Met hen erbij: 10.


U hebt het goed opgemerkt: we vermelden geen Sep Vanmarcke. Die zal uitpakken in Parijs-Roubaix. Bovendien zouden we dan aan 11 komen. Dat getal past beter bij voetbal.


Lees ook:
Tom Boonen wint
Tom Boonen wint niet
Eigenzinnigaard Peter Sagan
Eigenzinnigaard Matti Breschel
Schaduwfavoriet Pippo Pozzato
Schaduwfavoriet Alessandro Ballan
Aprilgrap Stijn Devolder

Dossier Ronde van Vlaanderen 2012
Dossier Vlaamse Wielerweek 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten