vrijdag 30 maart 2012

Ronde van Vlaanderen 2012 - Vrouwelijke Intuïtie

Bron: wheelright.blogspot.com
Onze Nederlandse vrienden denken bij VI waarschijnlijk meteen aan voetbal en Johan Derksen. Wij van Wielerg@k denken meteen aan iets anders: het schoonst op aard, de Vrouw. En haar Intuïtie. Uit diep respect en geloof gingen wij opnieuw te rade bij enkele Straffe Wielerwijven voor hun pronostiek voor de komende Ronde van Vlaanderen.


Los uit de pols
... zo kunnen we de pronostiek van José Been, onze inside woman bij Eurosport, nog het best samenvatten:

@TourDeJose: "Zal wel weer Boonen zijn."

Kort, krachtig en voor de Vlaamse wielerfan prachtig. De rest van het podium vond ze het vermelden niet waard. Wij begrijpen haar volledig: "Tom Boonen" en "top-3" in één en dezelfde zin gebruiken, er zijn minder gevaarlijke dingen.

Los uit het bolletje
Onze twee wheelerwatchers-vriendinnen laten bij het voorspellen van de uitslag even de losbol in zich los. In hun glazen bolletje zagen ze immers maar al te graag Fabian Cancellara total loss bollen:

@wheelerwatchers: "CANCELLARA!!! Tom Boonen is meer dan goed bezig, maar onze hoop gaat uit naar de mooie man uit Bern ;)"

Zelfs al kwam Spartacus gehavend uit de voorbereidingskoersen, het geloof van onze wheelerwatchers blijft overeind:

@wheelerwatchers: "Jazeker! In Gent-Wevelgem zag hij er ondanks crash best goed uit... sportief gezien ;)"

Dat zijn twee opvallende ";)'s", als u het ons vraagt. ;)

Los van de freak
Petra Uittenbogaard omschrijft zichzelf als fietsfreak. Geen wonder dan ook dat Wielerg@kken en Fietsfreaks mekaar aantrekken als magneten. DrsPe lichtte voor ons een tipje van haar sluier:

@drspe: "Ik ben niet zo goed in prono's, maar Cancellara en Boonen gaan zeker hoge ogen scoren. Moet ik even over nadenken..."

Maar daar bleef het bij. Een weinig opvallende keuze, maar twee grote kansen in één klap om de winnaar voorspeld te hebben. Heel leep van onze doctorandus!

Total loss
... is het minste dat we kunnen zeggen van de pronostiek van Marleen van Rideonblog. Voor haar geen Boonen of Cancellara, maar:

@Marleen888: "Ik denk dat Sebastian Langeveld het heel goed gaat doen... ook zullen Fabian Cancellara en Tom Boonen zich weer laten zien. Peter Sagan is in vorm... maar ik gok dat Langeveld wint. Alleen zo jammer van die nieuwe finale zonder Muur, een prachtige traditie die verloren gaat :("

Wij delen Marleens :( volledig. Hopelijk voor haar wint er zondag eindelijk nog eens een Nederlander, misschien wel in de figuur van Langeveld. Tenzij die tegen dan al lang geveld ligt ergens rond Oudenaarde. Of ergens elders op het parcours, bv. in Oudenaarde. :(

Lees ook:
Dossier Ronde van Vlaanderen 2012
Dossier Vlaamse Wielerweek 2012
De vrouwelijke intuïtie bij Milaan-San Remo 2012
Geen opmerkingen:

Een reactie posten