donderdag 29 maart 2012

Ronde van Vlaanderen 2012 - Favorieten: Filippo Pozzato


En zeggen dat dat fluohesje al belachelijk is...
Bron: magliarosa.files.wordpress
 Pippo Pozzato is de Inspector Gadget van het moderne wielrennen. Als hij iemand schaduwt, doet hij dat niet eens subtiel, maar vaak zelfs op het lachwekkende af. Zeker nu hij met een fluohesje van Vini-Farnese rondrijdt. 


Troeven
  1. Topfavoriet van Nuyens - Zelf kan ex-winnaar Nick Nuyens er niet bij zijn na een kwalijke val in Parijs-Nice. Daarbij brak hij zijn heup. Dat wil niet zeggen dat Nuyens niet het koersverloop mee kan bepalen. Hij roept Pozzato uit tot topfavoriet. Nuyens is een heel slimme jongen, dus zal het wel waar zijn dat Pozzato wint.
  2. Aanval -Geheel tegen zijn natuur in heeft Pozzato uitgeroepen te zullen aanvallen. Hij zegt zelfs vooraf waar, nl. op de Kwaremont. Omdat ook Pozato graag de slimmerik uithangt, verklapt hij niet bij welke passage hij zal uithalen.

Foto in spiegelbeeld: Pozzato valt aan, Boonen plakt aan.
Bron: sbnation.com
Minpunten
  1. Topfavoriet van Nuyens - Nick is ook de leepste van het peloton. Zijn uitspraak kan ook bedoeld zijn om Pippo te misleiden. Dat Pozzato de aanvalstrom roffelt, is een eerste teken dat Nuyens hem helemaal zot heeft gekregen.
  2. Aanval - De koers blijft op slot aangezien iedereen wacht op de uitval van Pippo op de Kwaremont. Niet in het minst hijzelf, want hij zou gaan bij de vierde passage. Reden: het Italiaans van zijn ploegmaat Kevin Hulsmans is niet je dat ("una, due, quattro Quaremonte"). Daardoor rijdt Pozzato niet alleen de anderen, maar ook zichzelf in het verlies.
Lees ook:
Dossier Ronde van Vlaanderen 2012
Dossier Vlaamse Wielerweek 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten