vrijdag 30 maart 2012

Ronde van Vlaanderen 2012 - Favorieten: Alessandro Ballan wint (niet)

Kiekeboe.
Bron: telenetportaal.be
Alessandro Ballan, ex-wereldkampioen en ex-winnaar van de Ronde van Vlaanderen, is een man om zondag met meer dan gemiddelde aandacht in de gaten te houden. De Italiaan van BMC kan zomaar op het hoogste schavotje plaatsnemen. Of ver naast het podium vallen. Met Ballan is alles mogelijk.Ballan wint zondag de Ronde
Iémand moet het eindelijk eens gaan doen voor BMC. De superploeg is immers allesbehalve super aan het seizoen begonnen. Van Thor Hushovd moeten we het niet meteen gaan verwachten in de Ronde. Van Philippe Gilbert zouden we dat wel mogen, maar Phil ligt in de knoop met zichzelf en met de fiets. Greg Van Avermaet dan maar? Moet in principe kunnen, maar Greg gaat er de laatste tijd vaak bij gaan liggen in de laatste rechte lijn. Wil je de Ronde winnen, blijf je best fietsen tot aan en over de meet.

Blijft over: Alessandro Ballan. Met enkele ereplaatsen tot nog toe, zo o.a. 8e in Milaan-San Remo en 9e in de E3-prijs, heeft de Italiaan al blijk gegeven van een stijgende vormcurve. Daarnaast is hij geen topfavoriet als Boonen en Cancellara. Zo zit het tweemaal snor: in vorm, maar niet zo veel in de gaten als die twee anderen. En als twee honden vechten om één been, loopt er misschien wel een derde, Italiaanse hond mee weg.
Lacht Ballan zondag groen of uitgebreid de tanden bloot?
Bron: De Morgen

Ballan wint zondag de Ronde niet
Omdat het algemene malaise is bij BMC, zoals gezegd. Het vertrouwen is al wat aangetast en dat kan op de hoofden en benen slaan.

Daarnaast is het al van zijn zege in 2007 geleden dat Ballan nog eens top-10 reed in Vlaanderens Mooiste. We zouden hier verschillende drogredenen kunnen opsommen, maar dat ware schandalig.

En om Alessandro nog wat meer lood in de schoenen te schuiven: sinds 2009 heeft hij geen koers meer gewonnen. Dat is al drie jaar geleden. Vraag maar eens aan Tom Boonen hoe gevaarlijk dat getal kan zijn...

Lees ook:
Dossier Ronde van Vlaanderen 2012
Dossier Vlaamse Wielerweek 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten