dinsdag 27 maart 2012

Ronde van Vlaanderen 2012 - Favorieten: Stijn Devolder wint (niet)

Kruipt Volderke zondag weer recht?
Bron: lameuse.be
Stijn Devolder heeft enkele moeilijke jaren achter de rug. Wat gekibbel met Patrick Lefevere, een enorme mentale tik na de dood van Wouter Weylandt. In de jongste Tirreno kwam hij weer wat boven water. De redenen waarom hij zijn opmars voortzet... of toch niet.Troeven

  
  Devolder houdt lippen stijf op elkaar
  wat zijn plannetje betreft.
  Bron: De Morge 
 1. Wielervakantie - Het zonnetje schijnt voor de ploeg van Stijn Devolder. Vacansoleil lijkt begot op een vakantieoord. In Parijs-Nice versloeg Lieuwe Westra bijna Bradley Wiggins. Hij hield zich gelukkig op tijd in. Thomas De Gendt reed daar ook de pannen van het dak. Dat vrije vakantiegevoel is ook op Devolder overgeslagen.
 2. Plannetje - Devolder is the man with an onnavolgbaar plan. Ook nu zou hij op een ideetje broeden. Iedereen denkt dat de Kwaremont en de Paterberg voor de ultieme beslissing zullen zorgen. Stijn heeft ook wat andere interessante stroken gezien.
 3. Parcoursverandering - In de jaren dat Devolder won, ging hij weg op de onderschatte Eikenmolen. Dat bergje kwam er na een parcoursverandering in de finale. Ook dit jaar is de finale hertekend.
Gigantisch minpunt

De Peet bazuint Volderkes plannetje overal rond.
Bron: Nieuwsblad
Plannetje is uitgelekt - Peter Van Petegem heeft (onbedoeld) de plek aangewezen waar Devolder zijn coup plant. Hij verkende met Sporza de nieuwe finale. Daarbij wees hij op de onderschatte Hotond. De berg die er opnieuw bij is door de parcoursverandering. Voeg plannetje en parcoursverandering samen, en wat krijg je dan? Inderdaad, de plaats waar Stijn Devolder de rest wil verschalken. Wie goed is, gaat dan met hem mee.


Lees ook:
Dossier Ronde van Vlaanderen 2012
Dossier Vlaamse Wielerweek 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten