woensdag 28 maart 2012

Ronde van Vlaanderen 2012 - Favorieten: Tom Boonen wint

Is het zondag ook in de Ronde van Vlaanderen
voor de derde keer prijs voor Boonen?
Bron: gva.be
De E3-prijs winnen bombardeert een mens meteen tot favoriet voor de Ronde van Vlaanderen. De E3-prijs winnen en daarna tussen de soep en de patatten door ook zegevieren in Gent-Wevelgem bombardeert een mens meteen tot topfavoriet voor Vlaanderens Mooiste. Vier redenen waarom Tom Boonen zondag de Ronde van Vlaanderen wint. 
1. Twee paar benen (+1)
Boonen beschikt over
twee paard benen (+1)
Bron: wikimedia
Boonen heeft zijn benen teruggevonden. Waar hij de voorbije jaren vooral hogere sferen en andere brol snoof, heeft hij nu weer de geur en de smaak van de overwinning te pakken. Bovendien heeft Boonen, in tegenstelling tot zijn concurrenten, twee paar benen: hij heeft niet enkel zijn goede benen terug, maar ook zijn sprintersbenen. Vraag maar aan Freire en Sagan, die vooral de achterkant van die laatste benen goed kennen.

Voor de volledigheid: inderdaad, Boonen heeft eigenlijk vijf benen, maar over dat vijfde been zullen we hier niet verder uitweiden. Hoewel hij het bij een eventuele millimetersprint nog altijd als jump over de meet kan gooien.

2. Van Looy ten prooi
Rik zal het niet grappig blijven vinden, Tom.
Bron: teveblog.teveblad.be
Tom Boonen is op recordjacht. Vraag maar aan Rik Van Looy, die langzamerhand Boonen moet gaan vervloeken. Met zijn zege in de E3-prijs vrijdag, werd Boonen alleen recordhouder, met vijf overwinningen. Eentje meer dan Van Looy. Zondag won Boonen voor de derde keer Gent-Wevelgem... evenveel keer als co-recordhouder Rik Van Looy. Wint Tornado Tom zondag ook in Oudenaarde, dan heeft hij één Rondezege meer dan diezelfde Van Looy en wordt hij mede-recordhouder.

Rik Van Looy is tot nog toe de enige renner geweest die erin slaagde Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen én Parijs-Roubaix in één en hetzelfde jaar te winnen. Bolt Boonen de twee komende zondagen als eerste over de streep, dan is Van Looy ook dié unieke titel kwijt.
RadioShack.
Bron: craftshop.nl

3. Omega Pharma vs. de rest
Sla er ten slotte de overwinningen per ploeg dit seizoen maar op na: Omega Pharma-Quick Step wint op alle fronten. Boonen kan zondag rekenen op ploegmaats in vorm, iets wat van vrijwel alle andere ploegen niet gezegd kan worden. Op  RadioShack na, want Fabian Cancellara is een ploeg op zich.
4. Het juiste speciaal materiaal
Tot slot beschikt Tom Boonen ook over het juiste speciaal materiaal om de Ronde van Vlaanderen te winnen. Vlaanderens Mooiste vereist immers een speciale aanpak. Geen wonder dat Lefevere opnieuw speciaal een deal sloot met een speciale fietsenmaker voor Omega Pharma-Quickstep. Speciaal, als u het ons vraagt.
Lees ook:
Dossier Ronde van Vlaanderen 2012
Dossier Vlaamse Wielerweek 2012


Geen opmerkingen:

Een reactie posten