donderdag 29 maart 2012

Ronde van Vlaanderen 2012 - Favorieten: Tom Boonen wint niet

Vertrouwt Tom het zelf nog wel?
Bron: grannygearblog
Het is allemaal Tom Boonen dat de klok slaat. Terecht, dat zult u ons niet horen ontkennen. Maar we zijn het aan onze tegendraadse stand verplicht u te wijzen op enkele redenen waarom Tom Boonen zondag zijn derde Ronde van Vlaanderen niét wint. Puur een kwestie van getallensymboliek.
1. De geschiedenis tegen
We zeiden het al: Rik Van Looy is nog steeds de enige die het drieluik Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix in één hetzelfde jaar won. Reeksjes van drie neerzetten, het lijkt weinigen gegeven. Ook Tom Boonen is in dat bedje ziek: nog nooit won hij de E3-prijs, Gent-Wevelgem en de Ronde in één en hetzelfde jaar. Boonen mag ons altijd verrassen. En Van Looy voor de zoveelste keer irriteren.

2. Zijn eigen ploeg tegen
Chavanel maakt het Boonen opnieuw lastig
door de Driedaagse van de Panne te winnen.
Bron: sporza.be
We gaan hier niet beweren dat zijn Quickstep-collega's tegen hem zullen rijden, maar net in de sterkte van zijn ploeg kan een van Boonens zwaktes schuilen voor zondag. Als je je als ploeg voortdurend profileert als het te kloppen team, hoef je achteraf niet verbaasd te zijn dat iedereen zijn koers afstemt op u, niet wil meewerken met u of zelfs tegen u zal rijden. Dat is drie keer 'u' en we weten ondertussen dat reeksjes van drie niet meteen Toms ding is.3. Wouter Vandenhaute tegen
Misschien krijgt Wouter zondag wel enkele tikken
van diezelfde 3 (of 6) vingertjes.
Bron: lepoint.fr
Het gaat zelfs nog verder met die getallensymboliek. Tom Boonen wint zondag niet zijn derde Ronde van Vlaanderen, en dat allemaal door de schuld van Wouter Vandenhaute. Nu heeft die lepe woestijnvos wel al genoeg tegen zijn voeten gekregen van zowat geheel Vlaanderen, maar als Boonen zondag niet wint door Vandenhaute zijn schuld, staan wij niet in voor de gevolgen. Hoeveel keer moeten de Kwaremont en de Pater immers bedwongen worden? Inderdaad. We rest our case.

3 redenen dus. Opnieuw 3.

Lees ook (x3):
Dossier Ronde van Vlaanderen 2012
Dossier Vlaamse Wielerweek 2012
Dossier Tom Boonen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten