dinsdag 27 maart 2012

Ronde van Vlaanderen 2012 - Favorieten: Peter Sagan wint (niet)

Met een tijdrithelm op het hoofd
hoort Peter sowieso veel minder.
Bron: trulia.com
Hij komt uit Slovakije en wil de verbeterde versie van Philippe Gilbert worden. Hij luistert naar niets of niemand. Zijn ouders hebben het nog geprobeerd en gaven hem de naam Peter Sagan mee. Troeven
Soms levert wroeten wél iets goeds op.
Bron: truffleoils.com
  1. Parcourskennis - Peter Sagan kent de weg in Oudenaarde. De eerste rit van de Driedaagse van De Panne kwam daar aan. Met een ultieme jump, maar zonder retouchewerk op de finishfoto, wrong hij zich tot winnaar aldaar.
  2. Vlijtige wroeter - Meteen toont het een andere kwaliteit van Sagan. Hij is niet te beroerd om stevig te kwakken in het gewriemel van de sprint. Laat de Ronde van Vlaanderen nu net een sprintkoers zijn. Het is naar elk obstakel een sprint om er als eerste aan te kunnen beginnen.
Minpunten
Boonen heeft altijd een handdoek bij  de hand
om Sagan af te drogen.
Bron: davidsblog
  1. Te vlijtige wroeter - De sprint in de Driedaagse was niet de eerste waarin Sagan zich door gewring liet opmerken. In een moeite door kwakte hij drie medestanders opzij. Dat is dan wel weer een nieuw record. Hij maakt in ijltempo vijanden in het peloton. Als hij tussen Tom Boonen en een nijdige André Greipel rijdt, is de kans groot dat ze hem in de tang nemen en hem er niet meer laten uitkomen vooraleer hij groener ziet dan zijn shirt.
  2. Bang van Boonen - Sagan is natuurlijk niet de enige die Tornado Topvorm Tom vreest. Hij heeft er een bijzondere reden voor. Een groot deel van de ellende van Boonen begon na een kwalijke val in de Ronde van Californië. De boosdoener was, jawel, Peter Sagan. Boonen is aan een sportieve revanche begonnen. In Dwars door Vlaanderen en Gent-Wevelgem was het al duidelijk. Sagan werd er twee keer afgedroogd door Boonen. 
  3. Kent zijn klassiekers - Steve Bauer kwakte in het WK in Ronse Claude Criquelion in de nadar. De papa van meneer 24, Jack Bauer, is van geen kleintje vervaard. Maar in Ronse werd hij bijna gelyncht. Met de fel opflakkerende vete tussen Geraardsbergen en Oudenaarde is de sfeer bij het publiek op voorhand al bijzonder gespannen. Het is enkel zoeken naar een zwart schaap om loos te gaan. Als Sagan nog maar denkt Boonen een kwakje te geven, is het zwarte schaap meteen gevonden.
Lees ook:
Dossier Ronde van Vlaanderen 2012
Dossier Vlaamse Wielerweek 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten