vrijdag 13 april 2012

Voorbeschouwing Amstel Gold Race 2012: alle favorieten op een rijtje


De bestorming van de Cauberg
Bron: Nieuwsblad

De Amstel Gold Race is een koers met een vrij internationaal veld kanshebbers. Laten we ze voor u even in willekeurige nationale volgorde overlopen. Dan weet u wie er met het mes tussen de tanden zal rijden.
Nederlanders: Oranje boven
De Amstel Gold Race is al jaar en dag een Rabo-koers. Stilaan raken zij hun plek als marktleider wel kwijt aan Vacansoleil. Al heeft die ploeg altijd wel extra uit te kijken met zondagsrijder Hilaire Van der Schueren als ploegleider.

Spanjolen: Oranje boven bis
Vooreerst is er de vernieuwde Valverde: Valv No Piti! Hij voert een leger Spaanse klimkanonnetjes aan, met daarbij een zeer aangepaste oranje brigade. Daarvan is Samuel Sanchez het speerpunt. Maar laten we ook de ploegmaat van Valverde niet vergeten: JJ Rojas.

Anglosaxen en Aussies: last call for alcohol

“The beer jump on the Cauberg: yes, I dig!”
Bron: freewebs.com

Team Sky heeft voor alle terreinen fantastische renners. Maar voor de Amstel vaardigen ze een matige delegatie af. De vraag is maar of Boasson Hagen voldoende hersteld is van de vergeefse jacht op Tom Boonen in Parijs-Roubaix. Van hun tegenvoeters Simon Gerrans en Cadel Evans valt meer te verwachten. Al zijn beide heren het gewoon om tweede te eindigen. Gerrans dit seizoen steevast achter Valverde. Zoals geweten kunnen Aussies wel weg met bier. Naar het schijnt de enige reden waarom ze meedoen aan de Amstel.

Belgen: den Ollander eens met de velo leren rijden
Greg Van Avermaet is vrijwel het hele voorjaar al de beste man van zijn ploeg. Al zal hij niet op hulp van Gilbert moeten rekenen. Die zwemt alleen over de Limburgse heuvels. De man die vorig jaar de weg naar de Cauberg plaveide voor Gilbert, heeft meer kans. Jelle Vanendert verzoop nog wel in de achtervolging op Voeckler in De Brabantse Pijl.

Italiaanders: una birra, per favore!
"Una birra, per favore!"
Bron: giardino.nl
Damiano Cunego is al jaren een vaste klant in het luikje Ardennenklassiekers, en daar rekenen we de Amstel ook bij. Uit eigen land krijgt hij stevige concurrentie van Nibali. Die won al een straffe rit in de Ronde van Oman. Ook de Tirreno schreef hij op zijn naam. Dan is er nog Pozzato, die ook wel een heuveltje op kan vlammen.

Fransosen: vous rigollez?
Désolé, pas de candidats valables. Excusons-nous! Quelle idée de faire du vélo au Pays-Bas!


Ondertussen in de volgwagen: "Peter! Pivo!"
Bron: afca0251.nl

Oostblokkers: Peter Pivo
Als ze uit het Oosten komen en luisteren naar de voornaam Peter, kun je er gif op innemen: steengoede renners die ferm kunnen uitpakken op geaccidenteerd terrein. We hebben het over Peter Velits en Peter Sagan.Lees ook:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten