donderdag 12 april 2012

Voorbeschouwing Amstel Gold Race 2012 - de Spaanse favorieten

Spanjaarden op strafkamp in Roubaix
Bron: flickr.com
De kasseiklassiekers zitten erop, de heuvelklassiekers zijn aangebroken. Vanaf nu mogen de Spanjaarden zich ook weer beginnen moeien. En dat ze meedoen, dat zult u geweten hebben. Spanje stuurt niet minder dan vier topfavorieten naar Nederlands Limburg. We wezen u al op Alejandro Valverde, maar in het peloton rijden er ook nog twee gevaarlijke Spaanse Russen en een oranje SS'er rond.Spaans-Russische dwergen
Katusha trekt naar de Amstel Gold Race met twee kopmannen. Wie Russen of oostblokkoppen zou verwachten, slaat de bal mis. Tsjmil en de zijnen hopen op een knalprestatie van twee Spaanse dwergen: Oscar Freire en Joaquin Rodriguez.

Vooral Rodriguez zou zondag wel eens met de bloemen kunnen gaan rijden. Vorig jaar moest hij enkel de duimen leggen voor de buitenaardse Gilbert. Uit die hoek zou hij deze editie normaal gezien minder tegenstand moeten krijgen. Daarnaast verloor Rodriguez pas op het nippertje de Ronde van het Baskenland, een belangrijke waardemeter voor de heuvelklassiekers.

Woeste Spaanse dwerg
Bron: wielerwedstrijden.com
Oscarito is die andere dwerg. Jarenlang kreeg hij bij Rabobank de voorliefde voor de Amstel met de paplepel in. Het leverde hem vorig jaar zelfs een knappe zesde plaats op. Hoewel hij ondertussen al geruime tijd pensioengerechtigd is, houden de anderen best rekening met Freire. Zijn sprintsnelheid is hij immers nog niet helemaal verloren. Hoewel zijn geheugen inzake parcourskennis hem soms al eens in de steek durft laten. Vraag maar aan Tom Boonen, na diens winst in de E3-prijs.


Oranje SS'er
Du hier! Befehl ist befehl!
Bron: cronodeporte.com
Nooit gedacht dat de SS ooit vanuit het zuiden zou komen oprukken, maar zondag is het van dattum. Weest op uw hoede, Nederlandse koersliefhebber, want hij komt incognito naar Valkenburg. In zijn oranje Euskaltel-plunje is de kans groot dat Samuel Sanchez niet zal opvallen tussen het publiek.

Sanchez heeft de goede vorm alleszins te pakken, vraag maar aan Joaquin Rodriguez, na de Ronde van het Baskenland. Of dit hem in staat zal stellen om de Amstel binnen te slepen, kunnen we u niet met zekerheid zeggen. Met écht veel interesse komt Samuel immers niet afgezakt. Nog meer dan van de Gold Race, droomt hij van de Ardense klassiekers. Al zal hij een Nederlandse zege tussen de kaas en de patatten door zeker niet laten liggen.

Lees ook:
Dossier Amstel Gold Race 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten