donderdag 12 april 2012

Voorbeschouwing Amstel Gold Race 2012 - Favorieten: Philippe Gilbert

Blijft Phil zondag onzichtbaar
of verschuilt hij zich gewoon?
Bron: Wielerg@k
Net als Tom Boonen de vorige weken, kan Philippe Gilbert zondag geschiedenis schrijven, als hij voor de derde keer op rij de Amstel Gold Race wint. Boonen weerlegde onze (terechte) getalsymbolische vrees. Of Gilbert daarin zal slagen, betwijfelen we (eveneens terecht).
Normaal gezien focussen we vooral op de redenen waarom een renner een bepaalde koers zou gaan winnen. Verandering van spijs doet echter eten.

Waarom Philippe Gilbert de Amstel Gold Race niet wint
Gilbert kwakkelt er al het hele seizoen op los. Zo moest hij lossen op alle mogelijke manieren: op heuvels, op het vlakke, op zee en tijdens ploegentijdritten, terreinen waar hij vorig seizoen iedereen met sprekend gemak loste. Met uitzondering van de ploegentijdritten, waar het niet de bedoeling is uw ploeg te lossen.

Hopelijk schittert Phil zondag eens écht.
Bron: De Morgen
Tot nog toe was het vooral Phil zelf die het raden had naar het waarom van zijn vormdip. De media sprongen maar al te graag mee in de dans, maar die worden daar nu eenmaal voor betaald. Zijn ploeg, BMC, bleef op de achtergrond. Tot nu: Gilbert wist zelf te zeggen dat zijn ploeg geen druk op hem legt. "Alles mag, niks moet." Vraag aan de eerste de beste voetbaltrainer wat de ploegoversten écht bedoelen als ze hun vertrouwen uitspreken. Vrij vertaald: "Phil, ge moogt beginnen presteren."

Bovendien zal Gilbert op tegenstanders van alle kanten mogen rekenen. Niet enkel mannen als Valverde, de verzamelde Nederlanders of het pakketje Spanjaarden zal hem het leven zuur proberen maken. Ook binnen de BMC-rangen zal hij zondag waarschijnlijk niet incontournable zijn. Logisch, als er ene Cadel Evans aan de start komt. Of ene Greg Van Avermaet, beter in vorm en de Amstel aangrijpend als voorbereiding voor zijn wereldtitel in het najaar.

Ten slotte wil Roger De Vlaeminck niet dat Gilbert de Gold Race nogmaals wint. Als Boonen niks mag, dan Gilbert ook niet.

Waarom Philippe Gilbert de Amstel Gold Race wint
Omdat hij opnieuw geschiedenis kan gaan schrijven, zoals eerder gezegd. De parcourskennis heeft hij alleszins en de potentie evenzeer. Maar dat is het dan zowat.

Toch wensen wij onze Belgische kampioen alle geluk komende zondag.

Lees ook:
Dossier Amstel Gold Race 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten