woensdag 11 april 2012

Voorbeschouwing Amstel Gold Race 2012 - Nederlandse favorieten: Rabobank

Stijgen de Rabo's boven zichzelf uit?
Bron: wielerzone.be
Hollandse week deze week op koersvlak. Waar we in Vlaanderen de Grote Afspraken niet op de vingers van twee handen kunnen tellen, kijkt heel wielerminnend Nederland uit naar die ene race, hun koers van het jaar: de Amstel Gold Race. Om dat moment suprème extra te kruiden, trekken we voor u een blik Nederlanders open. Ze mogen stille hoop koesteren. Stille dromen koesteren ze sowieso al. Specerij nummer 1: de Rabobank-ploeg.De Rabo-brigade
Gesink, Mollema en Kruijswijk: u zult geen enkele van de drie zondag moeten missen. In het beste geval eindigen ze op de eerste drie plaatsen. Alledrie op plaats één kan nu eenmaal niet, hoewel een fotofinish lezen niet altijd even makkelijk is. Vraag maar aan de organisatoren van Parijs-Roubaix.

Robert Gesink
Gaat Gesink zondag opnieuw the Bee Gees achterna?
Bron: Volkskrant
Robert Gesink eindigde al eens op het podium in Valkenburg, in 2009. Vorig jaar finishte hij als 9e. Of het garanties zijn op een topuitslag zondag, durven we hier niet te stellen. Gesink zelf wil alvast beter doen dan vorig jaar. Zijn uitslagen in voorbereidingskoersen als de Ronde van Murcia en die van Catalonië laten uitschijnen dat hij naar zijn beste vorm aan het toegroeien is. Zijn gebroken been van eind vorig jaar is eveneens best toegegroeid. Hopen voor onze noorderburen dus dat Gesink zondag ook boven zichzelf kan uitgroeien.

Bauke Mollema en Steven Kruijswijk
Waar Gesink over voldoende Amstel-ervaring beschikt, ontbreekt het Bauke Mollema en Steven Kruijswijk volledig. Beide rondebeloften zijn nog onbeschreven bladeren op de Limburgse klimpuisten. Net als hun Rabobank-collega groeien ze echter toe naar de topvorm, met geruststellende klasseringen in de Spaanse rittenwedstrijden. Benieuwd of ook zij zondag de finale strijd op de Cauberg zullen kunnen kruiden.

Halve Hollanders
Beest van een Tank
Bron: ppmsite.com
Binnen de Rabo-gelederen schuilt er echter nog wat schoon, niet-Nederlands volk. Zo kan Matti Breschel, mits een stel superbenen, misschien nog wat glans geven aan zijn voorjaar. Of Paul Martens, de Duitser-met-de-niet-zo-Duitse-naam. Na zijn 11e plaats in 2010 en zijn 10e vorig jaar, wordt hij dit jaar gegarandeerd 9e.

Ten slotte is er nog Bram Tankink. De Tank is immers een ras apart. Zo zal hij zondag in exact dezelfde tijd finishen als zijn ploegmaat Martens. In 2010 was hij immers 29e en vorig jaar 19e. Rekent u zelf maar uit. Als Gesink op dezelfde plaats eindigt als vorig jaar, zitten ze bij Rabo met een nog groter probleem. Wat een beest toch, die Tank.

3 opmerkingen:

  1. Lees niet in de telegraaf dat ze met 6 beschermde renners gaan starten, en tsjallingi en tanking als knecht. Wie verzint zo'n tactiek nu weer? Gaat op deze manier weer helemaal niks worden. Ik zet mijn geld op vacansoleil.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We vragen ons ook af of ze de fakkel gaan overnemen: http://wielergek.blogspot.com/2012/04/voorbeschouwing-amstel-gold-race-2012_12.html

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen