zondag 15 april 2012

Verslag Amstel Gold Race 2012: wint die vogel van een Gasparotto

Onverwacht slagveld op de Cauberg
Bron: i78.photobucket.com
Wedstrijd met een kwade dronk
Ook van slap bier kan je plots zat zijn. Doorgetrokken naar de fluitjesbierkoers: lang leek er niets te gebeuren, maar dan gaat de ene na de andere favoriet overboord. Vermetele outsiders als Enrico Gasparotto verrassen dan. 
Non piu credere
Niks tegen de Italiaan van Astana. Hij snapte zelf niet zo goed wat er net gebeurd was. Nog minder waarom hij op een kitscherige troon zichzelf mocht laten opfrissen. Thuis vliegt hij van la mamma rechtstreeks naar de badkamer. En dat hij het niet waagt om die smerigheid achter te laten. Met onze beste lipleeskwaliteiten en ons beste keukenitaliaans zagen we hem mompelen: "Non piu credere". Waarschijnlijk waren er wel meer die het niet konden geloven.


Verbazing
De pintjes hadden Gilbert duidelijk goed gedaan
Bron: amstelgoldrace.nl 
Voor de Keutenberg loste Andy Schleck. Ook Valverde kwam even verder in de problemen. Rodriguez probeerde het met een demarrage. Hij leek niet te geloven in zijn sprint bergop. Dat inspireerde Oscar Freire om ook maar aan een solo te beginnen en hij hield verbazend lang stand. De poging strandde op 200 meter van de meet. Een bijna herboren Philippe Gilbert kon hem net niet meer remonteren, maar hij bracht wel Sagan, Vanendert en Gasparotto mee. Ontzetting
Vanendert trekt een pijnlijke grimas na zijn poging om
zijn stuur in twee te kloppen.
Bron: amstelgoldrace.nl
Aha, Sagan, toch een van de favorieten die zou gaan winnen. Maar nee, die viel ook stil. Vanendert ging er nog over. Die vergat toen zijn eindjump te plaatsen. Hij had daar nog de kracht voor, want toen hij zag dat Gasparotto won, klopte felle Jelle bijna zijn stuur in twee. We hopen dat hij zijn hand bij die actie niet brak. Zo ferm was de klap. "Ooit win ik de Amstel", deed het Vanendert besluiten. We raden hem aan dan nog net ietsje meer te trainen met fluitjesbier. Om ook daar het  overslagpunt zo lang mogelijk uit te stellen. Anders tippen we voor volgend jaar op een goedgetrainde wielertoerist. Die rijdt doorgaans beter naarmate hij meer pinten op heeft.

Lees ook:
Dossier Amstel Gold Race 2012Geen opmerkingen:

Een reactie posten