donderdag 12 april 2012

Voorbeschouwing Amstel Gold Race 2012 - Nederlandse favorieten: Vacansoleil

Volgt er zondag een droomscenario voor Vacansoleil?
Bron: vacansoleil.nl
De droomvakantie van Vacansoleil
Bij Rabobank beschikken ze over een Nederlands klavertjedrie en een heuse Tank. Vacansoleil gaat nog een stap verder: ze schudden een Hollands klavertjezes uit de mouw. Dergelijke speciallekes kunnen we enkel van een ploeg van Hilaire Van der Schueren verwachten. In het oog te houden zondag: Vacansoleil.




Lieuwe Westra
Westra provoceert de tegenstand 
met een dubbel rukgebaar.
Bron: wielerzone.be
Westra is de Vacansoleil-renner die dit seizoen voorlopig het meeste indruk heeft gemaakt. Enkel een sterke Bradley Wiggins kon de Nederlander van de eindzege in Parijs-Nice houden. Ook in de Driedaagse van de Panne eindigde Westra op het tweede schavotje. Driemaal is scheepsrecht, dus wensen wij Lieuwe zondag nogmaals een 2e plaats toe. Westra waagde zich echter nog nooit aan de Amstel. En dan hebben we het hoegenaamd niét over het bier. Want daar heeft hij sloten ervaring mee.

Rob Ruijgh en Johnny Hoogerland
Rob waant zich nu al in de 7e hemel

Bron: maastrichtaktueel.nl
Ook Rob Ruijgh is nog een maagdelijk blad wat Gold Races betreft. Enigzins vreemd, aangezien het een thuiswedstrijd is voor Ruijgh. Net daarom raadden wij u aan zondag rekening te houden met deze renner van Vacansoleil, daar op zijn eigenste oefenterrein.


Johnny Hoogerland, prikkelbare ploegdraad van Westra en Ruijgh, heeft daarentegen wél al een uitslag in de Amstel op zijn palmares. Vorig jaar werd hij knap 12e. Afgaand op zijn uitslagen tot nog toe, in o.a. de Tirreno, moet hij in staat zijn dat kunstje minstens opnieuw te doen. Afgaand op zijn Brabantse Pijl, zal het nog maar de vraag zijn of hij opnieuw met de besten mee zal kunnen...

Wout Poels, Pim Ligthart en Bert-Jan Lindeman

Tikfouten in Wouts eerste roman:
"Loesje" ipv "Poelsje"
Bron: punt.nl
Normaal gezien zouden we Wout Poels een prominenter plaatsje geven in ons overzicht, maar wispelturige Wout heeft het ons de voorbije dagen ook niet gemakkelijk gemaakt. Eerst zou hij gewoon starten in de Amstel. Daarna zou hij niet aan de start komen, om zich volledig voor te kunnen bereiden op de Waalse Pijl. Wij waren al van ons melk: een niet-chauvinistische reflex hoort eerder bij Vlamingen dan bij Nederlanders thuis. En terstond besliste Wout om zondag dan toch maar mee te doen. Maar morgen kan het alweer anders zijn.

Pim Ligthart ten slotte, zal zondag sowieso opvallen. Hij is immers Nederlands kampioen. Ondanks zijn onervarenheid in de Amstel Gold Race (net een ziekte bij Vacansoleil), zal hij zich in de kijker willen en moeten rijden. Misschien zorgt Pim wel voor de verrassing en pikt hij de 9e plaats, voorbehouden voor Rabobank, in?
Is Lindeman de vinger te veel voor Hilaire?
Bron: sporza.be

De kenners van @WielerlandNl maken er ons attent op dat Bert-Jan Lindeman in die ploeg rijdt. Dat maakt dus zes. Hilaire Van der Schueren zal zijn twee handen nodig hebben om mannetjes te tellen. De stuurmanskunsten van Hilaire kennende, is dat om ongelukken vragen. 


Lees ook:
Dossier Amstel Gold Race 2012


Geen opmerkingen:

Een reactie posten