donderdag 12 april 2012

Vooruitblik Amstel Gold Race 2012 - Favorieten: Alejandro Valverde

Bron: bestetotnutoe.nl
Het is simpel: Valverde rijdt weer in het peloton, dus wint hij. Wel jammer dat hij het moet opnemen tegen derderangscoureurs op heuveltjes van vierde categorie. In een koers als kattenpis, godbetert. Of nemen uw smaakpapillen iets anders waar bij een Amstel? Valverde heeft alleszins het meeste lef.Geen koninklijke sprint bergop
Aan het begin van het seizoen droomden we stiekem van een prachtige eindstrijd op de Cauberg. Met in de hoofdrollen: de gerehabiliteerde koning van de sprint bergop, zijn troonopvolger en de man die beter wordt dan beiden samen. We hebben het over Alejandro Valverde, Philippe Gilbert en Peter Sagan. Sagan is nog wat Liquigasgroen achter de oren en maakte een slippertje in de Brabantse Pijl. Gilbert kan zich plots niet meer handhaven in de voorste gelederen. De enige die er zonder twijfel zal staan is Valverde. Hij is terug alsof hij nooit is weggeweest.

Goed getimede explosie
Een wetenschappelijke test toonde duidelijk aan
dat de explosie van Valverde de krachtigste is.
Uiterst links dus.
Bron: wikimedia
Simon Gerrans kon het al ondervinden, bijvoorbeeld in de Tour Down Under. Met de Valverde 2.0 valt even weinig te lachen als met de opgepimpte Valverde van weleer. Enkel Lieuwe Westra kon hem in verlegenheid brengen op de Montée Laurent Jalabert in Parijs-Nice. Daags voordien had Valverde al op zijn doos gehad van Gianni Meersman. Maar of beiden heren kans maken op de Cauberg tegen Valv in topvorm is zeer de vraag. Zeker als Meersman zich opnieuw zoveel druk oplegt als in de Brabantse Pijl. Al die druk deed zijn benen te vroeg ontploffen. Valverde is iets meer ervaren in het juist timen van zijn explosie.

Lees ook:
Dossier Amstel Gold Race 2012
Straffe stoot van Thomas Voeckler in Brabantse Pijl 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten