vrijdag 20 januari 2012

Tour Down Under: winst voor Oscar Freire in Tanunda


Oscarito, ex-gepensioneerde.
Bron: Wielerflits
Verrassing alom Down Under: André Greipel heeft eens niét gewonnen. Deze keer was deugniet van dienst geen nobele onbekende genre William Clarke (no offense), maar oude bekend: Oscar Freire. Want die is nog steeds niet met pensioen. Martin Kohler neemt opnieuw de leiderstrui over van Greipel, die een eindzege op zijn buik mag schrijven.
Traditionele aanloop
Greipel was nochtans tuk op de eindzege in Australië. Getuige daarvan was zijn winst in de eerste tussenspurt van de dag, voor Michael Matthews en José Joaquin Rojas. Na de sprint herhaalde zich het traditionele scenario van aanvallen en proberen weg te raken.

De uiteindelijke Ontsnapping van de Dag kwam op naam van drie onvervaarden: Ruben Perez, Biel Kadri en Jay McCarthy. Ze fietsten een maximale voorsprong bijeen van een minuut of vijf, maar toen de sprintersploegen zich gingen moeien, viel het tijdsverschil algauw terug. Op 30 km van de aankomst waren ze er dan ook aan voor de moeite.

Menglers Hill breekt het peloton in twee
Scherprechter van de dag was de Menglers Hill en meteen ook de reden waarom Greipel vandaag niet won. Op die puist brak het peloton, onder commando van Movistar-volk, in twee, waarbij een groep van een 40-tal renners het hazenpad kozen. Greipel moest de rol lossen en deed aanvankelijk nog alle moeite om het gat toe te rijden. Het mocht echter niet baten, waarop der Zug dan maar besliste niet voor de eindoverwinning in Australië te gaan. Hij kwam uiteindelijk met minuten aan de broek over de finish.

Vanop Menglers Hill. Niet dat u het waarschijnlijk herkent.
Bron: rtstc.com
BMC (voor Martin Kohler) en RadioShack-Nissan Trek (voor Daniele Bennati) menden het peloton in de laatste kilometers, maar uiteindelijk kwam daar, als een duiveltje uit een doosje... Oscarito van Katusha. De Spanjaard was iedereen te snel af in Tanunda en finishte voor Bennati en Gerald Ciolek.

In het algemene klassement komt Freire zo op plaats drie te staan, op een seconde of twee van de nieuwe leider, Martin Kohler. Michael Matthews van Rabo staat op een verdienstelijke tweede plaats, ook op twee seconden.

Glazen bol
Gezien de aankomst op Old Willunga Hill morgen, wagen wij ons aan een wat boude voorspelling: Oscarito wint de Tour Down Under, tenzij Valverde of Boasson Hagen daar nog een spaakje voor steken. En als we het verkeerd zouden hebben, dan hebben we de pret toch maar gehad.

Behoudens enige valpartijen of andere pensioenverklaringen, geven wij u toch al mee dat wij Oscar Freire extra in het oog zullen houden in de buurt van San Remo binnenkort.

Lees ook:
Tour Down Under: Winst voor André Greipel, maar deze keer in Victor Harbour
William Clarke wint de tweede rit in de Tour Down Under
Tour Down Under: Greipel wint ook de eerste etappe
Tour Down Under: Greipel wint criterium

Geen opmerkingen:

Een reactie posten