donderdag 19 januari 2012

Tour Down Under: Winst voor André Greipel, maar deze keer in Victor Harbour

Gelukkig laat Greipel zich vaak fotograferen.
Bron: Wielerflits.nl
Vandaag ging André Greipel voor de verandering fietsen met de zege. Na de uit de toon vallende overwinning van William Clarke gisteren, was alles vandaag weer back to normal, met een massasprint op het einde. Greipel trok aan het langste eind, voor Hutarovitch en Boasson Hagen. Bij de ontsnapping van de dag zat alleszins wel interessant volk. Een streepje België in Australië.


De Gendt en Bakelants in de aanval

De Gendt begrijpt nog steeds niet
waarom ze Clarke lieten rijden en hem niet.
Bron: Zita.be
Vier renners tekenden voor de aanval van de dag. De helft daarvan kleurde Belgisch, met Thomas De Gendt (Vacansoleil) en Jan Bakelants (RadioShack). Hun twee metgezellen waren Vorganov (Katusha) en Brammeier (OmegaPharma-Quick Step). De vier kregen maximum een dikke vijf minuten voorgift, maar na 90 km was hun liedje uitgezongen. De Gendt kon zich nog verheugen met winst in een tussenspurt, en staat nu 4e in het algemeen klassement. Daarmee werpt hij zich op als outsider voor de eindoverwinning.

Bende leeglopers

Onder impuls van o.a. Greenedge (die wel iets goed te maken hadden, na de voorbije etappes), Lotto-Belisol, Rabobank en Team Sky kwam het peloton echter met rasse schreden dichterbij. Op 20 km voor de finish was het dan ook weer verzamelen blazen. Voor velen blijkbaar het sein om hun banden leeg te doen lopen. Het regende immers materiaalpech, met o.a. Heinrich Haussler en Julien Vermote als slachtoffers. Ook Boasson Hagen reed in de finale nog plat, maar wist toch nog een derde plaats uit de brand te slepen. Zijn reactie op de leegloper: "Nah I can’t blame the tyre for that."


Kroniek van een aangekondigde massasprint
Rabobank nam het commando in volle finale. Renshaw zou Matthews gaan piloteren, maar dat draaide even anders uit. Matthews raakte zijn leadout kwijt. Uiteindelijk was het voor de derde keer Greipel die achteraf het podium op mocht kruipen om bloemen en knuffels in ontvangst te nemen. Ze kennen hem daar ondertussen wel. En hij mocht zelfs nog eens terugkeren, om zijn leiderstrui opnieuw op te eisen. Hoewel hij Roelandts niet nodig heeft om te winnen, blijft der Zug beleefd. Greipel droeg zijn zege op aan de halswervels van zijn ploegmaat.

Lees ook:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten