dinsdag 17 januari 2012

Tour Down Under 2012: Greipel wint ook de eerste etappe


Greipel was opnieuw zo snel dat we
een foto van gisteren moesten gebruiken.
Bron: cyclingnews

Als er één ding vaststaat, is dat Lotto-Belisol het jaar swingend is ingezet. Nadat ze zondag al de Down Under Classic wonnen, deden ze dat zelfde kunstje zonet over, met een twee sprintzege. Telkens was het André Greipel ie als eerste over de streep bolde. En zo begint het meer en meer op een Rundfahrt Down Unten te gelijken.Trein klopt vliegtuig
Net als zondag eindigde de eerste etappe, van Prospect naar Clare, op een sprint. Normaal gezien zouden we hier "massaspurt" gezet hebben, maar in het zicht van de finish besloten er enkelen niet mee te sprinten en van de Australische zon te gaan genieten vanop het wegdek. Bekendste slachtoffers waren o.a. McEwen (die zijn laatste koers wel op heel originele manier schijnt te vieren), Haussler, Rojas en Roelandts. De massale val werd veroorzaakt door een vrouwelijke fan. Waarmee wij niets insinueren. Dit is gewoon droge info.

Vooralsnog deed dat treintje perfect zijn werk, hoewel Greipel deze keer ietsje minder overschot had. Het kwam tot een fotofinish met Alessandro Petacchi. Die bevestigde dat der Zug het van Alejet haalde.

Roelandts tegen het canvas.
Bron: vandaag.be
Pechvogel van dienst
Volgens de eerste berichten zou Jürgen Roelandts overigens een schouderbreuk opgelopen hebben bij de massale val. Het treintje van Greipel zal het de volgende etappes met een wagonnetje minder moeten doen. We proberen de onfortuinlijke Roelandts vandaag nog de contactgegevens van Emma Johansson door te spelen om te leren drinken zonder armen, maar mét een rietje.

Greenedge tegen de grond

Opvallend: opnieuw geen succes dus voor de Greenedgers die dan maar op een andere manier in het nieuws proberen te komen. Gisteren werd O'Grady beschuldigd van sm-praktijken, vandaag trok McEwen de aandacht door te gaan rollebollen. Een beetje zoals we vooraf voorspelden.

Gedaan met Guesdon
Ook Frédéric Guesdon werd afgevoerd met een heupbreuk, wat hoogstwaarschijnlijk het einde van zijn carrière betekent. De man is immers een van de grootvaders van het peloton.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten