zondag 15 januari 2012

Tour Down Under: Greipel wint criterium

Bij Lotto-Belisol hebben ze getraind op zonder handen rijden.
(Bron: parool.nl)
We hadden het al over de nieuwe spurttrein voor André Greipel. Nog voor de competitie echt begonnen is, heeft hij die al succesvol uitgetest. Hij won het criterium dat de Tour Down Under voorafgaat. Opmerkelijk, er staat geen van de verwachte Greenedgers op de foto.


Al na een uurtje mocht Greipel zijn handen in de lucht steken. Dan had hij de 30 rondjes en de 51 km erop zitten. Het zouden er ook 52 kunnen zijn. Daarover bestaat blijkbaar geen eensgezindheid. Of dat iets uitmaakt, zult u vragen. Voor Mark Renshaw had het wel eens het verschil kunnen maken met die rondjes van zowat 1,7 km. Hij kreeg in de laatste ronde af te rekenen met een lekke band en ontbrak dus op de eerste echte sprintafspraak van het seizoen. Wel aanwezig: Edvald Boasson Hagen (2e), Heinrich Haussler (3e), JJ Rojas (4e) en Alessandro Petacchi (10e). Robbie McEwen was eerste Greenedger op een teleurstellende 14e plaats.

De laconieke commentaar van Greipel: "Moeilijk was het niet: ik had maar Greg Henderson te volgen, die op zijn beurt Jurgen Roelandts volgde. Ik moest enkel hun wiel houden en er de laatste 200 m uitkomen." Al hebben we hem in de voorbije Tour en het WK in Kopenhagen telkens heel spontaan het wiel zien verliezen. Anyway, Greipel zit nu boordevol zelfvertrouwen. Of hij nu een officiële of officieuze overwinning boekte, het zal hem worst wezen. Hij start dinsdag in de leiderstrui. Die kan hij behouden tot Old Willunga Hill, als alles meezit. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten