woensdag 7 maart 2012

Parijs-Nice 2012: Gianni Meersman wint in Rodez

De aankomst van vandaag leek goed op die van gisteren. De uitslag wat minder. Gianni Meersman was de enige die wat om de symmetrie gaf: gisteren was hij derde, vandaag winnaar. Bradley Wiggins blijft leider.


Ziekenboeg
De race naar de zon begint meer een race tegen de kak te worden. Andy Schleck stak ook zijn ploegmaats Jan Bakelants en Joost Posthuma aan. Taylor Phinney verteerde afgelopen nacht evenmin zijn eten. Doorbijten jongens, Mark Cavendish wist al brakend Kuurne-Brussel-Kuurne te winnen. Adam Hansen vloog naar huis met een bronchitis en Olivier Kaisen had te veel last van een valpartij om nog verder te fietsen. 

Fédrigo rook zijn kans en ging mee in de vroege ontsnapping
Bron: sports.fr
Neus in de wind
Pierrick Fédrigo en 4 anderen staken al vroeg in de etappe hun neus aan het venster. Onder hen ook Bart De Clerq, gelegenheidskopman bij de ploeg van Sergeant en co. De derde plaats van Gianni Meersman gisteren werkte blijkbaar inspirerend in het kamp van Lotto-Belisol. De vlucht was echter hetzelfde lot beschoren als zo vaak: op 20 km van de streep werden ze ingelopen. Vooral Lampre (voor Cunego) en Rabobank (voor Sanchez en Mollema) waren de daders van dienst. Eens alles weer samengekomen was, werden zij op hun beurt ook aan de kant geschoven door Team Sky en Omega Pharma-Quick Step, resp. voor Wiggins en Leipheimer, de nummers 1 en 2 in de stand.

De finale
Thomas De Gendt voelde dat het bergop begon te lopen. Bovendien merkte hij dat hij in de bolletjestrui aan het rondfietsen was. Thomas, pientere gast, besloot daarop te demarreren. Het was meteen ook het startschot voor een geanimeerde finale. Lang kon De Gendt niet genieten, hij werd algauw weer ingelopen. Simon Gerrans, gisteren nog tweede, was danig onder de indruk dat hij erbij ging liggen. Anderen volgden bijna zijn voorbeeld door een rotonde rechtdoor te nemen. Zonder ongelukken, maar wel spectaculair.

Opnieuw kwam het tot een sprint van een compacte groep. Deze keer was Gianni Meersman wél de snelste. Hij klopte Grega Bole en Lieuwe Westra. Wiggins blijft leider.

Lees ook:
Dossier Parijs-Nice 2012
Dossier Tirreno-Adriatico 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten