donderdag 19 april 2012

Voorbeschouwing Luik-Bastenaken-Luik 2012 - Favorieten gewikt en gewogen

De gouden @-jes
Bron: forevergeek.com
In de Amstel speelden de favorieten met onze voeten, de Spanjaarden voorop. Ze lieten zich de quesa van hun pan eten door een outsider. Het wordt tijd dat de favorieten weer gewoon met hun pedalen spelen. In dat geval kunt u volgende kleppers verwachten. We rangschikken ze volgens het aantal @-jes dat ze waard zijn.


De kleine prins klaar voor zijn intrede in Luik
Bron: gutenberg.net.au
@@@@@ - Damiano Cunego
Hij zou de Amstel met de vingers in de neus gewonnen hebben. Als, tenminste, Nordhaug hem in een vreemd Deens ritueel niet mee tegen de grond had getrokken. De kleine prins Cunego was uit op revanche. In de Waalse Pijl liet hij Nordhaug nog stikken. Damiano kwam er niet aan de start. Onderwijl ging hij wel winnen in Trentino. Wie dat kan, kan ook winnen in Luik.
  
Een pakje tomatenchips in de Ardennen
Bron: kraeuterbeer.ch
@@@@ - Joaquim Rodriguez
Wie ons kan helpen de bijnaam van Rodriguez te verklaren, graag. Waar staat 'Purito' voor? Het doet vooral denken aan tomatenpuree en chips. Purito is in ieder geval een Spaans product dat ferm bergop kan fietsen. Dat demonstreerde hij op de Muur van Hoei, waar hij de sprint van Gilbert in 2011 kopieerde. Wie dat kan, kan winnen in Luik.@@@ - Vincenzo Nibali
Nibali toont een motor hoe je je niet opblaast 
tijdens een beklimming
Bron: cyclingnews.net
Om L-B-L succesvol te rijden, heb je een grote motor nodig. Nibali bezit die, zo toonde hij aan in grote rondes. Ook in de jongste Tirreno-Adriatico etaleerde hij zijn kwaliteit. Daar fietste hij naar de eindoverwinning. Wie dat kan, kan winnen in Luik.


Kopje van Vanendert wordt vastgenaaid, 
zodat hij het er probleemloos kan bijhouden
Bron: sport.be.msn.com
@@ - Jelle Vanendert
In de Amstel klopte hij Sagan. Maar Vanendert vergat vervolgens Gasparotto in te rekenen. Op de Muur van Hoei reed Jelle sneller dan Jurgen Van den Broeck. Maar hij vergat Rodriguez te volgen. De vorm is er overduidelijk, de aandacht kan beter. Nu moet Jelle even goed focussen en zijn kopje erbij houden. Wie dat kan, kan winnen in Luik.Sammie met een vreemde 
uitslag op zijn lijf.
Bron: wikipedia@ - Samuel Sanchez
Sammie voor de vrienden en voor de vlotte wielercommentatoren, aast al lang op een klassieke overwinning. Hij won onlangs de Ronde van het Baskenland en zit dus in vorm. Hij tekent meteen voor een zelfde uitslag in Luik. We raden hem aan om zeer zorgvuldig te tekenen. Wie dat kan, kan winnen in Luik.


Jokers
Wielerg@k houdt van een joke. En zeker van de vergrotende trap: een joker. We zetten er daarom twee in.
Joker 1 - Philippe Gilbert: De vorm is net wat minder dan in 2011. Afzien doet duidelijk pijn. Maar de resultaten gaan er koers na koers op vooruit. Als L-B-L over twee weken wordt gereden, wint hij zonder tegenstand. Voor nu zondag zetten we hem twijfelend als joker in.
Joker 2 – Fränk Schleck: De oudste van de Schlecken was in 2011 bijna even goed als Gilbert in Luik. Dit jaar is hij opnieuw de betere van de twee broers uit Luxemburg. Alleen is Andy toch een pak onder niveau van vorig jaar. De vraag is of dat geen vertekend beeld geeft van de huidige capaciteiten van Fränk. Aarzelend schuiven we hem onze laatste joker toe.

Lees ook:
Dossier Luik-Bastenaken-Luik 2012
De Belgen in LBL
De Italianen in LBL
De Spanjaarden in LBL
De outsiders in LBL

2 opmerkingen:

  1. Sammie rijdt lbl niet...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker? Of aan 't verwarren met LL Sanchez? Want da's de über-oranje Spanjaard, natuurlijk :)

      Verwijderen