donderdag 19 april 2012

Waalse Pijl 2012 - Verslag: Raketschild houdt Rodriguez niet tegen

Allen voor één
"Three, two, one. Ignition!"
Bron: blog.seniorennet.be

Vorig jaar was het nog één tegen allen. Dit jaar ontvouwde zich een vergelijkbaar scenario, maar toch anders. Heel team Katusha functioneerde als een meertrapsrakket om uiteindelijk Joaquim Rodriguez succesvol te lanceren.Lotto behoudt winstkansen
Voor de vroege vlucht een bijzondere pluim. De jarige Anthony Roux en Dirk Bellemakers hielden tot op een dikke 10 kilometer stand. Op warm aanraden van @tourdejose hebben we een column over Bellemakers gelezen. Die suggestie bevelen wij op onze beurt ook aan. In het peloton waren het vooral de Lotto-boys, en Bart De Clerq in het bijzonder, die de vlucht binnen schot hielden. Op een vroegtijdige en wanhopige poging van Andy Schleck reageerden ze heel volwassen.

De nationale movistars
Zeldzaam beeld: een filmster die nog 
niet bij het team van Valverde tekende
Bron: jessicasimpsonmusic.net
In de slotfase waren de ploegmaats van een onzichtbare Valverde heel actief. Vooral de nationale kampioenen bij Movistar JJ Rojas en Giovanni Visconti probeerden meermaals weg te glippen. Altijd kregen ze waakhonden van Katusha mee. Hesjedal en Nordhaug slaagden wel in dat opzet, maar na de eerste “makkelijke” helft van de Muur van Hoei waren ze eraan voor de moeite.

Raket en de rest te voet gezet
Op vrijwel identieke wijze als Gilbert vorig jaar lanceerde Rodriguez zichzelf naar de finish. Vanendert, Albasini en Gilbert konden simpelweg het wiel van Purito niet houden. Die leverde daarmee het bewijs dat de Cauberg van afgelopen zondag eenvoudig niet steil genoeg voor hem is. 

Lees ook:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten