donderdag 19 april 2012

Voorbeschouwing Luik-Bastenaken-Luik 2012 - Favorieten: de Spanjaarden

Drie Spanjaarden om van te smullen.
Bron: funny-potato.com
Op 6 december zijn het appeltjes van oranje uit Spanje, maar zondag spreken van kanjertjes van oranje, eveneens uit Spanje. De Spanjaarden beschikken immers over niet minder dan drie favorieten: één van de topfavorieten, een volledig oranje kanjer, maar ook een vraagteken.De topfavoriet: Joaquim Rodriguez
Met zijn rush naar de zege op de Muur van Hoei gaf Rodriguez de anderen zijn visitekaartje af. Of beter: hij sloeg er hen mee om de oren. De renner van Katusha droomt zelf van de dubbel en is er zeker toe in staat. Als hij in zijn opzet slaagt, kunnen we wel niet beloven dat hij na het Russische wodkafeestje achteraf nog tot veel zinnigs in staat zal zijn.
Rodriguez en Sanchez oefenen samen met een ex-winnaar.
Bron: HLN
De oranje kanjer: Samuel Sanchez
De kopman van Euskaltel, u weet wel, die oranje vlekken in het peloton, mag naar onze mening gerust in één adem genoemd worden met Joaquim Rodriguez als topfavoriet voor La Doyenne. Geen wonder ook, de twee komen mekaar wel vaker tegen als het echt om de eieren gaat. Zo verdeelden ze de rit- en klassementssuccessen in de voorbije Ronde van het Baskenland vrijwel uitsluitend onder mekaar. Sanchez mocht uiteindelijk met de eindzege naar huis. Rodriguez won ter compensatie de Waalse Pijl. Veel kans dat ze nu ergens op hotel aan het dobbelen zijn om wie zondag met de bloemen mag gaan rijden.

Luis Leon: aandachtig toeschouwer bij 
dobbelspel tussen Purito en Sammie 
Bron: cyclingnews.net
*** Update *** Er bestaat verwarring over de deelname van Sammie. Mogelijk is dit te wijten aan het eerdere besluit van zijn naamgenoot Luis Leon SANCHEZ om niet deel te nemen aan Luik-Bastenaken-Luik. Nu wil die blijkbaar toch mee dobbelen met Purito en Sammie.Het vraagteken: Alejandro Valverde
Alejandro met opkomende niesbui
Bron: Het Nieuwsblad
Intrinsiek zijn Alejandro Valverde en Philippe Gilbert de grootste favorieten voor de zege in Luik. Maar net zoals Gilbert, verloopt het seizoen van Valverde vooralsnog met ups en downs. In tegenstelling tot Phil, neigt de Spanjaard op dit moment wat meer richting down. In de Amstel Gold Race bracht de renner van Movistar niet wat velen van hem verwachtten. In de Waalse Pijl eindigde hij ergens in de anonieme achterbuurten van het peloton.

Daarom is Valverde ons Spaans vraagteken voor zondag. In het beste geval dient hij zichzelf van repliek. In het slechtste geval zegt hij nog wat meer vraagtekens achter zijn eigen naam.

Lees ook:
Dossier Luik-Bastenaken-Luik 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten