maandag 9 april 2012

Verslag Parijs-Roubaix 2012: Tom Boonen zegeviert na een geweldig nummer

Vieren met Boonen

Aan de finish bestelt Boonen 4 pintjes bij zijn frieten
Bron: Sporza.be
Bij ontstentenis van Fabian Cancellara nam Boonen zijn rol over. Met een onwaarschijnlijke solo reed hij de verenigde tegenstand aan frieten. Ketchup if you can! Enkel Boom waagde zich nog aan een chasse patate.

4 verkeerde gokjes van Ballan
Turgot en Ballan halen goud in het
synchroon jumpen.
Bron: p.twimg.com
  1. Na de kinderkopjes van het Bos van Wallers was het kopjes tellen. Welke ploegmaten en favorieten waren er achterop geraakt? Twee notoire niet-tellers gingen er op dat moment vandoor, te weten de onstuimige Juan Antonio Flecha en Alessandro Ballan. Ze hoopten zo Boonen en zijn ploeg aan het twijfelen te brengen. Niet dus.
  2. Toen een elitegroepje vooraan gevormd was, nam Niki Terpstra over van Pippo Pozzato. Pippo maande Ballan aan om in te schuiven, maar die weigerde. Terpstra, met in zijn wiel Boonen, kregen zo een gat cadeau. Een gat dat ze op Boonen niet meer dichtkregen.
  3. Nadien had Flecha nog een halve Skyploeg ter beschikking om het gat dicht te rijden. Maar wie kwam daar vaak met zijn snufferd mee in de wind rijden? Jawel, Ballan zonder collega's.
  4. In de sprint om de tweede plaats vielen ze een na een dood, Boom, Flecha en Terpstra. Ballan moest helemaal buitenom en remonteerde nog net Turgot. Enfin, het is te zeggen, ze reden perfect synchroon over de streep. Zelfs op de fotofinish zag de jury geen verschil. Volgens ons moet het om een oud gezelschap gaan dat verstoken was van leesbrillen en vergrootglazen. De Fransman Turgot won de sprint om de tweede plaats zeker met een volle halve millimeter.
Vieren
Boonen vierendeelde de tegenstand
Bron: onsverleden.files.wordpress.com
Achteraf gezien was dit een perfecte hulde4ing voor Boonen, die zelf zijn 4e kasseiklassieker op rij binnen haalde. Na de E3-prijs, Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen triomfeerde hij in Roubaix. Roubaix zelf schreef hij ook voor de 4e keer op zijn palmares. Het enige wat er nog aan ontbrak was een aanzoek aan zijn Lore: "I did it 4 you!" Driewerf helaas.


Lees ook:

Dossier Parijs-Roubaix 2012
Geen opmerkingen:

Een reactie posten