maandag 9 april 2012

Voorbeschouwing Brabantse Pijl 2012: Terugblik editie 2011

Gilbert zag duidelijk af van
die arm die uit zijn romp kwam floepen.
Bron: sporza
De Brabantse Pijl kende vorig jaar een afloop zoals 90 % van alle koersen in 2011: Philippe Gilbert won. Dat hij daarvoor een broedermoord moest plegen, nam hij er tussen de soep en de patatten dan maar bij.Waar het peloton de ontsnapten doorgaans toch enige vrijheid laat, leek het in de Brabantse Pijl van vorig jaar wel met de vluchters te lachen. Nooit kregen die meer dan drie minuten voorsprong en nog voor de finale goed en wel begonnen was, waren ze al ingelopen. "Leuk, mannen," moeten de vluchters gedacht hebben.

De arm bleek Bjorn Leukemans te zijn.
Bron: nieuwsclub.be
Het sein voor o.a. Leuk-e-man-s om zich ook eens recht te zetten. Toen het parcours begon te wouteren, met vijf lokale ronden, ging hij ervandoor, daarbij voorbeeldig gegangmaakt door ploegdraad Johnny Hoogerland. Dries Devenyns, Bram Tankink, Anthony Geslin en Romain Zingle sprongen eveneens mee. Zonder Philippe Gilbert hadden ze echter geen kans om alleen voorop te blijven. Phil toonde zijn groot hart door alleen naar de kopgroep te rijden, in plaats van het hele peloton mee te nemen.

In de echte finale bleek algauw dat Leuk-e-man-s en Gilbert de besten waren. Beiden toonden ze hun groot hart en reden alleen met zijn twee weg uit de kopgroep. Bjorn en Phil, camerades de parcours onder mekaar, leken eerst nog een geslaagde imitatie van Freddy Maertens en Roger De Vlaeminck op touw te zetten, maar sprintten uiteindelijk toch voor de zege. Daarin toonde Gilbert voor de zoveelste keer zijn groot hart en liet de overwinning niet aan zijn vriend. Leuk, man.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten