dinsdag 3 april 2012

Scheldeprijs 2012 - Voorbeschouwing: favorieten, deel 2

Sfeerbeeld uit de Scheldeprijs
Bron: een.be
Aangezien de Scheldeprijs dit jaar aan zijn 100e uitgave toe is, zakt heel wat schoon volk af naar Schoten voor de jubileumeditie. We wezen u al op sprintgeweld uit onze buurlanden, maar daarmee is de kous nog niet af. Zo mogen we ook iets verwachten van de Zuid-Europeanen en zijn er enkele exoten die in het oog te houden zijn.
Italiaans guartet
Met vier zijn ze, de Italianen die wij in het oog zullen houden in, over en dwarsdoor de rondepunten van de Scheldeprijs. Draaien ze op alle vlak goed rond tijdens de koers, dan maken ze zeker kans op een mooie ereplaats aan de aankomst.

De eerste waar we u willen op wijzen, is Daniele Bennati. De Italiaan van RadioShack is misschien niet meer zo snel als weleer, maar etaleerde de voorbije weken al een bloedvorm. Nu zijn kopman, Fabian Cancellara, weggevallen is, zal er nog meer naar hem gekeken worden om waar mogelijk iets binnen te halen.

Italiaans kwartet
Bron: pnworks.com
Francesco Chicchi is de volgende in het rijtje. U vroeg zich waarschijnlijk af: wanneer zullen ze eindelijk eens met een Quickstepper afkomen en wij bedienen u dan maar op uw wenken. Hoewel Tommasi Booni ook meedoet in Schoten, durven wij het aan te gokken dat ze bij Omega Pharma de kaart Chicchi zullen trekken. Tenzij Booni verder wil timmeren aan zijn historische zegereeks en ook morgen wil winnen,  net als Parijs-Roubaix en de Tour. Sterk als dat laatste hem lukt.

Ten slotte zijn er nog twee G-spots het vermelden waard: Jacopo Guarnieri en Andrea Guardini. Guarnieri liet zich al opmerken tijdens de Driedaagse van de Panne. Guardini mag u gerust Mister Langkawi noemen. Hij won dit jaar immers vrijwel alle ritten ginder achter. Eens zien of hij dat ook in Schoten kan. Guarnieri en Guardini: de laatste twee van ons Italiaans guartet.

FHCK!
De F staat voor Farrar. Tyler heeft nog geen potten, maar ook geen botten gebroken dit seizoen. Intrinsiek zou hij mee moeten kunnen doen voor winst in Schoten. Afwachten echter of hij het waar kan maken.Al een geluk dat Juan José Haedo, de Argentijn van Saxo, niet Uaedo heet of de bovenstaande titel zou niet door de censuurcomissie geraken. Saxo, onthoofd sinds het wegvallen van Nuyens en de schorsing van Contador, is wat het noorden kwijt. Eén van de weinigen die wat richting zou kunnen geven, is hun snelste sprinter. En dat is Haedo. Anders hadden we hier iemand anders vermeld, quoi.

De Neurse kampieun
veun Kateusha
Bron: velonation.com
Een andere Engelstalige waar we naar uitkijken, is Baden Cooke. Oké, Cooke heeft al lange tijd geen platte prijs meer gesprint, maar dat neemt niet weg dat de mens ook zijn kans mag gaan aan de aankomst. Een top-10-notering moet zeker binnen zijn mogelijkheden liggen.

De laatste renner die we naar voor schuiven, is iemand van Katusha. Voor u aan containerhoofden en oostblokkoppen denkt: we hebben het over Alexander Kristoff, de Neurse kampieun. Kristoff weet zich dit jaar geregeld in de top-10 te rijden in sprints en op Belgische wegen zelfs nog wat hoger. Met ritwinst in de Driedaagse van de Panne en enkele heel dichte ereplaatsen een man om in het oog te houden.

Lees ook:
Dossier Scheldeprijs 2012
Dossier Vlaamse Wielerweek 2012


Geen opmerkingen:

Een reactie posten