zondag 1 januari 2012

Op Philippe Gilbert na de beste renner van 2011: Thor Hushovd

Heeft Thor Hushovd even pech. Elk ander jaar zou hij op zijn borst kunnen kloppen en zeggen: "Ik ben de beste!" Nu denkt de Noor enkel wanhopig: "Hoe geraak ik uit de schaduw van de Phille?"
Alle kleuren van de regenboog

Thor Hushovd: vooraf al vol vertrouwen dat hij deze poll zou winnen.
http://answers.bettor.com/images/Articles/thumbs/extralarge/Thor-Hushovd-wins-fourth-stage-as-Damiano-Cunego-retains-his-overall-lead-in-2011-Tour-de-Suisse-75569.jpg
Thor Hushovd kwam traag op gang. In de Tirreno piloteerde hij meesterlijk Tyler Farrar en Heinrich Haussler richting massaspurten. Zijn Garminploeg zou het sterkste blok vormen waar Hushovd het enkel nog maar moest afmaken in de Vlaamse klassiekers. Hij leek daarentegen de last van de regenboogtrui met zich mee te dragen.

In Parijs-Roubaix waren er twee sterke blokken: Cancelarra op zijn eentje en Garmin-Cervélo. Keurig volgens het ploegspel legde Hushovd Cancellara aan banden. Johan Vansummeren vond door de omstandigheden een meesterknecht in Hushovd en kon zo winnen.

In de Tour kwam Thor tekort in de massasprinten. Welke rol zou hij dan nog kunnen spelen? Niemand die het wist tot Hushovd plots twee zware ritten op heel aanvallende wijze wist te winnen.


Yell for Cadel

Eindelijk slaagde Cadel Evans erin de Tour te winnen. Hij reed aanvallend waar hij kon en defensief waar het moest. Behalve een prestigieuze sprintoverwinning tegen Alberto Contador, triomfeerde hij ook in het eindklassement ten koste van de broertjes Schleck. Evans beperkte zich niet tot volgen, maar nam zijn verantwoordelijkheid op momenten dat het er echt op aan kwam. Bij de raid van Andy Scheck op de Galibier probeerde Evans in de achtervolging bondgenoten te vinden. Die waren er niet en dus knapte Cadel zelf het vuile werk op.


Multitaskende Man from Man

Mark Cavendish haalde eindelijk de groene trui binnen. De beste sprinter van de afgelopen Touredities kreeg zo eindelijk waar hij recht op had. Terwijl hij de ritten en de groene punten binnenhaalde, maakte hij zijn vrouw zwanger. Een straffe stoot. En in Kopenhagen gaf hij bij het WK iedereen het nakijken.


Vlaamse dubbelslag

Nick Nuyens is niet de allersnelste van de hoop. Evenmin is hij de strafste tempobeul. Wel is hij verschrikkelijk taai. Waar een ander niet aan een jagende groep weerstaat, presteerde Nuyens het om killometers lang net uit de greep van de achtervolgers te blijven. Een bijzonder mooie manier om Dwars door Vlaanderen te winnen.

Waar een ander zich erbij neerlegt dat hij in de achtergrond verzeild is geraakt, laat hij zich attent weer naar voor brengen. Om de finale demarrage te beantwoorden en het in de sprint af te maken. Een verrassende manier om de Ronde van Vlaanderen te winnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten