zondag 15 januari 2012

De ambities van Tom Boonen voor 2012

Tom Boonen met nieuw plunje.
Bron: she.be
De jaarwisseling brengt altijd de meest ambitieuze plannen in een mens naar boven. Bij een renner zijn dat doorgaans de overwinningen die ze in het komende seizoen plannen te behalen. Zo vernomen we al dat Greg Van Avermaet wereldkampioen wil worden en Kenny Dehaes een jaar lang met de tricolore om het lijf wil rijden. Bij Philippe Gilbert proberen we het nog los te krijgen. Bij Tom Boonen was dat zelfs niet nodig: hij deelde het gewoon mee op de presentatie van Omega Pharma-Quick Step. Wij kijken even in onze glazen bol.De klassiekers

Ook Tom Boonen trapt al eens graag open deuren in. Hij maakt van de klassiekers immers een hoofddoel voor 2012. De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix heeft hij reeds op zak, Milaan-San Remo nog steeds niet. Luik-Bastenaken-Luik is dan weer wat te ambitieus voor Boonen, naar onze mening. Uniek is hij alvast niet met zijn plannen: zowat de helft van het peloton ambieert een of andere klassieker dit seizoen. Hopen voor Boonen dat Gilbert en andere Cancellara's zich op Tourwinst zullen richten dan maar.

Dronk Boonen te veel op de teampresentatie?

... vragen wij ons stilletjes af. Want een ander voornemen van de goede man zijn massasprints. Oké: in Qatar kan je ook wel eens met de hele groep naar de finish vlammen, maar bij de term "massasprint" denken wij vooral aan Touraankomsten en andere Giro- of Vuelta-arrivees. Dat zien we Tom Boonen eerlijk gezegd niet meteen meer winnen. Tenzij Cavendish natuurlijk bij vrouwlief aan het kraambed moet gaan staan, maar dat zal hij waarschijnlijk geen drie grote ronden lang moeten doen. Of tenzij Farrar, Greipel en andere Boasson Hagens zich volop op het klimwerk willen gaan concentreren. Dàn, dàn zien we Boonen wél massasprints winnen.

De Vuelta

... wint hij evenmin dit jaar, zoals we reeds aanhaalden. Maar dat is ook zijn ambitie niet. Toch enige zin voor realisme. Of, maar vier glaasjes te veel op de receptie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten