maandag 19 december 2011

Don't cry for me, Argentina

Vroeger startte een renner zijn seizoen in rittenkoersjes aan de côte d'Azur of in de Omloop. Nu beginnen ze over heel de wereld met de competitie. Tom Boonen is alvast een schoolvoorbeeld.

Het jaar van Boonen

Voor het tweede jaar op rij komt Tom Boonen terug uit blessure na een seizoen vol pech. Pech dat hij in de Ronde Van Vlaanderen Cancellara niet kon volgen op de Leberg. In Parijs-Roubaix meer naast de fiets dan erop. In de Tour viel hij op zijn hoofd. In de Vuelta blesseerde hij bij een val zijn pols. Waar zijn ritwinst in Gent-Wevelgem aanvankelijk nog als een tussendoortje werd gezien, bleek het zijn hoogtepunt van het jaar te zijn.


http://static0.demorgen.be/static/FOTO/pe/3/6/10/media_xl_3728905.jpg?20100609152912
In de aanloop naar het nieuwe seizoen speculeren journalisten naar het wederoptreden van Boonen. Nu speculeren journalisten wel meer. En tijdens de winterstop moeten ze ergens hun kopij halen. Maar soit, Boonen zou niet langer van start gaan in Qatar. Vreemd dat journalisten dit niet in verband brengen met het stopzetten van het contract van de Merckx-fietsen. Eddy Merckx is namelijk de bezieler van de Ronde van Qatar.


Boom van een vent

http://1.nieuwsbladcdn.be/Assets/Images_Upload/2011/03/08/Haedo.jpg.h380.jpg.568.jpg

Boonen zou er een eerste lap op geven in Argentinië. Hij kan er meteen ook een stevig steakske eten. Dan staat hij wat kloeker voor de rest van het seizoen en kan hij tegen een stootje. Ter illustratie, de Argentijn J.J. Haedo vloog in Dwars door Vlaanderen tegen een boom. Enkele dagen later startte Haedo opnieuw in Gent-Wevelgem. Van de boom werd niets meer vernomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten