dinsdag 15 mei 2012

Giro d'Italia 2012: het beeldverslag van de tiende etappe

Bron: cyclingfans.com
Joaquim Rodriguez voerde vandaag een sterk nummertje op in Assisi: hij behaalde niet enkel de ritzege, maar greep meteen ook de leiding in het klassement. Zoals elke dag leverde dat ook deze keer heel wat leuke beeldjes op. En het dient gezegd: de facebook-mensen van de Giro schoten niet enkel leuke, maar vooral ook mooie beeldjes.


Eerst de orde van de dag: op de steile slotklim van vier kilometer lang gaf Rodriguez de tegenstand met overschot het nakijken. Hij reed zo snel mogelijk naar de meet. Wie er niet in slaagde zo snel mogelijk aan de meet te geraken, liep het gevaar gewoon achteruit te bollen en nooit de meet te bereiken. Gelukkig kon er nog altijd een beroep gedaan worden op de heilige Franciscus.
Zoals gezegd: Rodriguez had geen kind aan de tegenstand. Het verleidde hem tot het checken van zijn horloge. Waarom hij dat precies deed, mag u zelf bepalen: a) hij vond dat de tegenstand wel erg lang op zich deed wachten; b) hij wou zo snel mogelijk naar het hotel, voor de nieuwe afleveringen van Martin & Monita op TVE; c) er zat een vliegje op zijn horloge; d) geen van voorgaande opties.
De ware reden waarom Joaquim zo snel mogelijk wou finishen, werd algauw duidelijk. En wij kunnen hem geen ongelijk geven. Gelukkig droeg hij zijn zonnebril, want wij durven te vermoeden dat hij op deze foto eerder links of rechts zit te kijken, in plaats van recht voor zich uit. Ter info: het juiste antwoord was dus d).
Joaquims gedrag aan de meet was sowieso niet vreemd. Er hing al de hele dag zuiderse geilheid in de lucht. Voor de geïnteresseerden: Pierre Cazaux van Euskaltel is uiteindelijk wel degelijk vertrokken.
Deze schoonheid wou nochtans Cazaux nog wat langer bij zich houden. Ze wou hem zelfs de eindzege schenken. Hem een kind schenken ging haar dan weer te ver.
Mark Cavendish had op dat vlak meer touche. Deze deerne bood hem spontaan een kind aan. Achteraf werd de deerne vrij gemakkelijk ontmaskerd als mevrouw Cavendish, Peta Todd.
We dwalen echter af... Bij dezen nog een mooi plaatje van de Giro-facebookers. Joaquim wist vanmorgen duidelijk al waar hij 's namiddags op zoek naar moest.
En Franciscus, vraagt u zich af? Ach, hij haalde zijn schouders op en ontfermde zich verder over de dieren.
... hoewel hij er duidelijk eentje vergeten was. We vergeven het hem echter. Zoals hij vergeeft aan alle schuldenaren, in navolging van zijn grote baas in de hemel. Amen.

Foto Franciscus: marypages.com


Lees ook:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten