vrijdag 18 mei 2012

Giro d'Italia 2012: de zege van Lars Ytting Bak in beeld

Bron: wielerzone.be
Een halve Belgische triomf gisteren in de Giro: Lars Ytting Bak van Lotto-Belisol won de etappe met aankomst in Sestri Levante. Hij ontsnapte sluw in de laatste kilometers uit een groepje waartoe ook de niet al te sluwe Jan Bakelants behoorde. Opmerkelijk: eindelijk slaagden de vluchters er eens in het uit te zingen tot aan de finish. Een geslaagde dag dus, op alle vlakken. Kijk gerust even mee.

Een Giro-rit kan slechts beeldig van start gaan als er schoon vrouwvolk toe behoort. Zulks was gisteren zeker het geval. Ook de supporters waren die mening toe gedaan. Er dook zelfs een gentleman op die de juffrouw gerust een handje (én armpje) wou helpen. Of hij naar de juffrouw of naar de trofee reikte, is niet volledig duidelijk. Of naar beide.Al snel werd duidelijk wie de gentleman achter het handje (én armpje) was. Met een handschoentje errond zag iedereen meteen dat het hier om de roze trui, Joaquim Rodriguez, ging. De Spanjaard van Katusha genoot duidelijk van alle aandacht voor zijn persoontje. Of de juffrouw ook duidelijk genoot van alle aandacht van Rodriguez' persoontje is wederom niet volledig duidelijk.


Ivan Basso trok er zich ondertussen allemaal niks van aan. Hij nam zelfs even de tijd om wat geforceerd te poseren bij zijn fans. Die fans zagen op hun beurt dat Basso's geste naar hen toe niet naturel was en gaven hem dan ook unaniem een rode duim (én handje)!
Wie er zich ook niks van aantrok, was Mark Cavendish. In zijn rode puntentrui zocht hij een bijpassende auto en een lichtrode (tot roze) krant. Aanvankelijk bood men hem een rode Ferrari aan om in te zitten, maar bij het horen alleen al, kreeg Cavendish het schijt in vier kleuren. Waaronder rood hoogstwaarschijnlijk.
Echt iedereen was in het rood gisteren aan de start. En wie zijn wij om hen ongelijk te geven...
Alle geilheid op een stokje, er werd gisteren wel degelijk ook gekoerst. Eén van de opmerkelijkste passages daarbij ziet u hier. De organisatoren waren erin geslaagd iemand zo ver te krijgen dat het peloton door zijn huis mocht rijden. Hier ziet u vervolgens een haarspeldbocht uit de oprit van het huis links ontspruiten.
Even leek er wat paniek uit te breken, toen die grote carabiniero uit de vijfde rit opnieuw kwam opduiken.
De rit kon echter zonder problemen verdergezet worden en de vluchters konden hun focus behouden. Zo goed zelfs, dat ze geen oog hadden voor wat opeens uit de duinen kwam opgedoken. (zie rechtsboven) Conclusie: er zaten enkel échte profs in de ontsnapping.
De beste van die echte profs bleek uiteindelijk Lars Ytting Bak van Lotto-Belisol. Hij liet op enkele kilometers van het einde zijn metgezellen voor wat ze waren, échte profs, maar niet de beste échte profs.
Eventjes leek het nog mis te gaan voor Bak, toen hij aan de streep waarschijnlijk iemand zag die verdacht veel op Roberto Ferrari, persona non grata nr. 1 in de Giro, leek. Bak stond klaar om de lookalike op zijn bakkes te geven. Tot hij merkte dat het dus om een lookalike ging.
De Deen mocht het podium op een was duidelijk in zijn nopjes met alle aandacht, drank en vrouwen die hem te beurt vielen. Toch kon het de rechterpodiummiss allemaal niet schelen. Zij had immers een gentleman zien aankomen en smachtte ernaar om hem te mogen omarmen...
... inderdaad, Joaquim Rodriguez, nog steeds roze-truidrager en full-time gentleman. Hier met twee handjes (en twee armpjes). In het klassement blijft hij aan kop, voor Ryder Hesjedal en Sandy Casar. Die laatste zat mee in de vlucht en staat nu meteen ook op het virtuele podium. Maar dat hadden we u dan ook al een tijdje geleden voorspeld.

Lees ook:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten