donderdag 10 mei 2012

Giro d'Italia 2012: etappe 5 in beeld

Bron: wielerupdate.nl
Na alle consternatie van de voorbije dagen naar aanleiding van zijn val, antwoordde Mark Cavendish vandaag met de pedalen. Aan de meet wachtten hem niet enkel podiummissen en bloemen, maar ook vrouwlief Peta Todd en dochtertje Delilah Grace. Wij waren vervolgens sprakeloos. Gelukkig zeggen enkele beelden meer dan duizenden woorden. Het stripverhaal van vandaag.


Bij de start zat de schrik er duidelijk nog in bij Roberto Ferrari. Mark Cavendish was van plan om de Italiaan wat manieren in te kloppen. Niemand kon de sprinter van Androni echter vinden. Pippo Pozzato had het bijna gevonden, maar had duidelijk niks in de gaten.

Met uitzondering van Roberto Ferrari zagen we enkel lachende gezichten aan de start. Roze trui Ramunas Navardauskas maakte van de gelegenheid gebruik om snel gefotografeerd te worden met een rechtopstaande Taylor Phinney. Geen sinecure immers in deze Giro.
Ondertussen jeukten de vuisten van Cavendish nog steeds. Groot was dan ook zijn teleurstelling toen hij die dekselse Ferrari maar niet kon vinden.
Navardauskas was duidelijk niet de enige die met een rechtopstaande Phinney op de foto wou. Een beetje gegeneerd, deden zowel Navardauskas als Phinney of hun neus bloedde. Links liet Matt Goss het zich allemaal welgevallen. Rechts probeerde een viespeuk plaatjes te schieten van en onder blauwe jurkjes.
Onderweg werd de ontsnapping van de dag bijna de weg versperd door een fout geparkeerde vrachtwagen. Gelukkig was er die ferm uit de kluiten gewassen carabiniero om orde op zaken te stellen.
In het peloton lieten ze het alvast niet aan hun hart komen. Laat staan aan hun maag.
De argwaan van de koplopers bleef echter groeien. Na de vrachtwagen, had er nu iemand een boot in de weg gezet. Uit onvrede met de organisatoren van de Giro besloten de vier dan ook om niet voor de dagzege te gaan en zich in te laten lopen door het peloton.
Dat moesten ze Team Sky geen twee keer zeggen. De vier werden één voor één bij de lurven gevat. Toen ze het treintje van Cavendish zagen passeren, was hun dégout van vervoersmiddelen compleet. Hun respectieve ploegleiders konden hen ternauwernood overtuigen op de fiets te blijven zitten.
Cavendish won vervolgens overtuigend. Niet moeilijk ook: de tegenstand keek niet eens waar de meet lag (zie boven). Goss dacht er pas aan de finish te zoeken, toen het al rijkelijk te laat was. (zie links)
Aangezien the Manx Missile geen kind had aan de tegenstand, zocht hij er dan maar een ander na de wedstrijd. Gelukkig stond mevrouw Cavendish, Peta Todd, klaar met Delilah-Grace. (zie links in Cav's armen, zonder hoedje en roze outfit)
10 minuten na de aankomst van Cavendish kwam Roberto Ferrari opeens weer te voorschijn. Hij probeerde stilletjes weg te sluipen, maar werd tot zijn grote schrik en angst gekiekt door een oplettende fotograaf. To be continued...

Laatste foto: steephill.tv

Lees ook:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten