vrijdag 4 mei 2012

Giro d'Italia 2012 - Voorbeschouwing: favorieten algemeen klassement (deel 3)

Ons favorietenoverzicht voor de Giro zou niet volledig zijn, mochten we u nog enkele namen onthouden. Wij willen u echter zo goed en volledig mogelijk voorbereid aan de start laten komen. Daarom deel 3 van onze favorieten voor de Ronde van Italië.


Fränk Schleck
Komt Fränk eindelijk boven water?
Bron: cyclingnews
Mocht Fränk Schleck niet Fränk Schleck geheten hebben, we hadden hem niet vermeld. De Luxemburger heeft dit seizoen, samen met zijn broer, werkelijk nog geen deuk in een pakje boter gereden. Nu, hij kon de modale wielerliefhebber nog wijsgemaakt hebben dat alles in het teken stond van zijn Tour-deelname. Toen Jakob Fuglsang echter forfait moest geven voor de Giro, werd Fränk aangewezen als vervangkopman. Schleck zal zich dit seizoen dus in Italië moeten gaan bewijzen. Maar of dat lukt zonder gerichte voorbereiding en een vorm beneden alle peil...

Joaquim Rodriguez
Een heel gevaarlijke outsider voor de eindzege vinden we zowaar bij Katusha. Joaquim Rodriguez, de winnaar van de Waalse Pijl, start als kopman en met de Giro vindt hij een ronde op maat van zijn klimmersbeentjes. Of zijn motor even groot is als die van pakweg Ivan Basso durven we hier niet luidop te verkondigen. Daarom schrijven we het stilletjes neer.

Domenico Pozzovivo
Onzen Domenico, de zotte mus!
Bron: cyclingnews
Pozzovivo's naam is waarschijnlijk die die het minst een belletje doet rinkelen. Nochtans duikt zijn naam geregeld op in de Ronde van Italië, met een 9e plaats in 2008 als uitschieter. Dat Pozzovivo geen uitgesproken hoogvlieger is, kunt u afleiden uit zijn huidige en voorbije werkgevers. Colnago mag dan wel een bekend wielermerk zijn, als ploeg behoort het tot de kleintjes. Maar laat dat de pret niet derven voor Pozzovivo: hij won dit jaar al de Ronde van Trentino. Als er dus één is die al zeker in vorm is, is het onzen Domenico wel.

De restjes
Zij waren alvast content met onze tips.
Bron: asschoutkermis.be
Zoals het geval is aan het einde van de week met de overschotjes van de dagen ervoor, is het ook met een favorietenlijstje. Op het einde vermelden we nog snel enkele restjes om toch maar niemand over het hoofd gezien te hebben. Deze keer zijn dat de volgende namen:
  • de mannekes van Androni, die we eerder al bespraken
  • Mikel Nieve van Euskaltel
  • Sandy Casar van FDJ (let op onze woorden: Sandy zal weer meegaan in een lange ontsnapping, de winst aan een medevluchter laten, onopgemerkt ettelijke minuten genomen hebben en uiteindelijk in Milaan in de top-15 eindigen! Maar houd het stil!)
  • Benat Intxausti en Giovanni Visconti van Movistar
  • Sergey Lagutin van Vacansoleil
Laat die gokformuliertjes nu maar komen.

Lees ook:
Dossier Giro 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten