vrijdag 18 mei 2012

Giro d'Italia 2012: Cavendish behaalt 3e en meteen ook laatste zege

Cav steekt al eens vaker drie vingers in de lucht.
Bron: cyclingnews.com
Massasprint vandaag in Cervere, na de kortste etappe van deze Giro, en opnieuw was Mark Cavendish aan het feest. In een rit die waarschijnlijk zelfs de meest uitgebreide geschiedenisboeken niet zal halen, klopte de Britse wereldkampioen de Noor Kristoff en Mark Renshaw. Cav's derde zege al in deze Ronde van Italië, maar ook meteen zijn laatste.



De logica zelve
Dat the Manx Missile vandaag won in Cervere was totaal geen verrassing. Niet alleen omdat Cavendish nu eenmaal de snelste van het pak is, maar vooral ook omdat Cav vrijwel altijd de 13e etappe van de Giro wint. Als hij meedoet tenminste. 2011 was op dat vlak een vreemd jaar, aangezien hij de 12e, maar niet de 13e etappe won. In 2008, 2009 en dit jaar dus, won Cavendish gewoon de 13e rit, zoals altijd.

De logica zelve (bis)
Cav's relatie met het nummer 13
is al even wispelturig als hijzelf.
Bron: sableandargent.com.au
Leuk voor de sprinter van Sky dat hij vandaag alweer zijn derde etappezege binnenhaalde. Toch komen wij meteen ook met wat minder nieuws op de proppen: het was zijn laatste zege in deze Giro. Cavendish wint immers nooit meer dan drie ritten in een Ronde van Italië. Bovendien geraakt hij met zijn zeges nooit verder dan de 13e etappe.

Nogmaals het bewijs dus dat the man from Man een specialleke is: 13 is zijn geluksgetal, maar meteen ook zijn ongeluksgetal. Maar hij zal er allerminst van wakker liggen. Daar zal Delilah-Grace wel voor zorgen.

Cav's Giro-palmares
2008
rit 4 en 13

2009
ploegentijdrit
rit 9, 11 en 13

2011
rit 10 en 12

2012
rit 2, 5 en 13

Lees ook:
Dossier Giro 2012
Het bij de haren getrokken beeldverslag van gisteren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten