maandag 30 april 2012

Giro d'Italia 2012 - voorbeschouwing: waarom begint de Giro in Denemarken?

Historische misser: een viking
met een roos truitje
Bron: skynetblogs.be
Stoere Deense bonken en verwijfde Italianen
Wat is dat toch met die Italianen? Een bende nepmacho's is het. Welk ander volk verzint het om de meest mannelijke wielrenner een roze trui aan te meten? Een echte viking lacht hen vierkant uit.


Dat zal wat geven bij de start van de Giro in 2012. Die vertrekt in Denemarken. De reden daarvoor is ver te zoeken. Toen de Giro in België startte kon je nog vermoeden dat de Italo-Belgen van de Borinage er voor iets tussen zaten. Het vertrek in Amsterdam was nog af te doen als een geografische misser. Maar Denemarken, wat heeft een Italiaan daar te zoeken?

Bescheiden succes
Ook omgekeerd, wat hebben Denen in Italië te zoeken? Nooit wonnen ze de Giro. Bjarne Riis behaalde er wel twee ritoverwinningen. In het klassement echter brak hij nooit potten. Hij leerde er wel van het epopotje snoepen. Rolf Sörensen kon maar één keer de rondemissen kussen. Jesper Skibby mocht ook een keertje juichen. Voor de volledigheid: Bo Hamburger deed zelfs nooit mee.

Koele minnaars
Recent won Chris Anker Sörensen en stommelings er een bergetappe. Dat inspireerde Jakob Fuglsang enkel om de Giro links te laten liggen. En dit jaar opnieuw vanwege een peesontsteking. Alleen Michaël Rasmussen droomt al jaren van de Giro. Vreemd, aangezien een Italiaan hem uiteindelijk verlinkte. Davide Cassani zag hem er trainen, terwijl Rasmussen whereaboutsgewijs in Mexico was.

Lees ook:
Dossier Giro 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten