vrijdag 16 maart 2012

Milaan - San Remo 2012: Vrouwelijke intuïtie

Bij het Vlaamse openingsweekend hebben we de hulp ingeroepen van een vrouwelijk panel met kennis van zaken. Dat is ons zeer bevallen. Voor de Primavera doen we dat  opnieuw. Bij de lente horen gewoonweg vrouwen en hun fleurige voorspellingen.


Inside information

José Been heeft beroepshalve toegang tot inside information via Eurosport. Zij deelt die via haar uitstekende twitterservice. Er kan geen Pro-koers gereden worden of @TourDeJose volgt die op de voet. De renners moeten er haast paranoïde van zijn ondertussen. Ze is een betere wieltjeszuiger dan haar landgenoot Joop Zoetemelk. Om maar te zeggen, ze is bijzonder goed gedocumenteerd om de winnaar van Milaan-San Remo te voorspellen.
@TourDeJose: "Ik gok nooit, maar nu zet ik geld op Freire." 

Al ging ze een dag later opnieuw naar de bookmaker.
@TourDeJose: "En op Sagan! Sagan met uitroepteken. En Freire als dark horse."

Veel kans dat ze daarmee een winnend gokje heeft geplaatst. Op voorwaarde dat ze niet bij de bookies van de paardenrennen is langs geweest.


Gut feeling van een ervaringsdeskundige

Jeanine Laudy is ook expert. Zij zetelt in ons panel als ervaringsdeskundige. Bij de SwaboLadies, een Nederlandse vrouwenploeg, heeft ze een stekje. Meer nog, ze is daar het boegbeeld. Ze weet als renster voor welke taak het peloton staat in Milaan. En dus ook wat de aankomst in San Remo zal geven.
@jeaninelaudy:  "Freire met zijn 2e plek in etappe 2 van T-A wil nu afscheidswinst. Goss heeft ook goede benen en wordt nu door de ploegleiding uit de T-A gehaald. Maw: veel vertrouwen dat-ie het kan afmaken :) Aangezien de Cav-train gigantisch op stoom is, zou het me ook niet verbazen als die ploeg wéér een wedstrijd perfect kan afmaken. En Sagan, dat is mijn laatste kanshebber. Hoe hij die vierde etappe van T-A won: beresterk.""
Ze gaat zelfs nog een stapje verder en noemt in één adem ook de voornaamste niet-kanshebbers.
@jeaninelaudy: "Noem het gut feeling, maar ik denk niet dat Cancellara wint. En Gilbert, ook al 'zit-ie op schema', daar verwacht ik geen winst van."
Jeanine wees ons ook op een leuke tweet van @MichielElijzen: "Gilbert zit perfect op schema. Dat zei ik ook altijd en ineens was ik 28 en ploegleider."



Enthousiaste volgers
De voorlaatste vooruitblik komt van de dames, oeps bijna hadden we meiden gezegd, van Rideonblog. @Marleen888 is onder de induk van John Tiernan-Locke, de verrassende winnaar in de Haut-Var. Ze beseft bovendien dat Milaan-San Remo uren wachten en spanning opbouwen is. Maar plots is er een winnaar en de koers is gedaan. Ziehier de tiercé van @Marleen888: "1. Mark Cavendish 2. Matt Goss 3. Tom Boonen"




Glazen bolletje
Onze vriendinnen van @wheelerwatchers hebben een klein glazen bolletje. Eens ze dat opgepoetst hadden, kregen ze hetvolgende te zien: "Voor morgen gaan we voor Cavendish en Greipel, maar we KIJKEN vooral ook naar de Tank;)" En wij maar denken dat vrouwen morgen naar de koers kijken voor de mooie landschappen en de winkeltjes in San Remo.


En zo heeft u weer de vrouwelijke intuïtie - die wij zo ontberen - meegekregen voor de Primavera.



Zie ook:
Deze dames op Twitter
Dossier Milaan San Remo 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten