donderdag 9 februari 2012

Gedopeerde rechters?


Judge Judy beeldt een gesneden brood uit.
Bron: heretv
Laten we maar meteen zeggen waar het op staat. Het feit dat we de laatste dagen met uitspraken in dopingzaken om de oren geslagen worden, doet vermoeden dat rechters van verboden potjes snoepen. Plots racen de edelachtbaren naar de finish en de uitslagen zijn navenant hallucinant. Al een geluk voor de wielerliefhebber dat Wielerg@k het als zijn morele plicht ziet u hierop te wijzen.

Contador
Alberto Contador heeft zo lang op de biefstukuitspraak moeten wachten, dat het lapje vlees onder een dikke laag schimmel zat. In die kweek zaten heel wat hallucinogenen, wat de geflipte uitspraak van het TAS volledig verklaart. In ieder geval, bij Contador is de biefstukkenzaak onverwacht zwaar op de maag gevallen.

Armstrong
Heel plots werd zopas een ex-ploegmaat, en niet de beste vriend van Contador, buiten vervolging gesteld voor dopinggebruik. Lance Armstrong ging een goed biefstukje eten met de openbare aanklager en die liet prompt alle klachten vallen. Quite doped!


Ullrich
Op 9 februari, vandaag dus, volgde er een uitspraak in een zaak rond een Duitse dopingschnitzel. Al langer dan Jan Ullrich gestopt is met koersen hangt er een serieuze dopingwasem rond zijn kuiten. De zaak-Ullrich heeft jaren aangesleept en niemand die er nog in geïnteresseerd was. Vandaag kwamen de rechters dan tot het besluit hem voor 2 jaar te schorsen en zijn ritzeges uit 2005 af te nemen. Wanneer der Jan ooit nog terug in competitie zal komen, is maar de vraag. Dit dus allemaal héél toevallig in dezelfde week als het nieuws over Contador en Armstrong. Plots, nu wel in volle vitesse. Full speed.

Kolobnev*
Aleksandr Kolobnev, de boezemvriend van Aleksandr Vinokorouv, toeft ook in de rechtbank. Of toefde, dat zou ook kunnen. We weten het niet meer en moeten het antwoord schuldig blijven. We zitten zelf niet aan de pot belge en kunnen de vonnissen niet meer volgen. Niet in snelheid en niet in absurditeit.

Ricco
Riccardo Ricco, de beste vriend van Bram Tankink, moest vorige week dan weer uitzonderlijk niet in de rechtbank zijn. De tuchtrechtelijke instanties gaven het slechte weer in Italië op als officiële reden. Ons lijkt dat codetaal voor fifteen feet of pure white snow. Easy, man!


Italiaans sneeuwlandschap.
Bron: dutch-seeds
* In de rand: nog een subtiele aanwijzing dat de rechters onder één goedje spelen met de renners:
C(ontador) - A(rmstrong) - U(llrich) - K(olobnev) ofte 'CAUK'? Voor Ricco was er opnieuw geen plaats. Die richt best zijn eigen hulpgroep op.
Lees ook:

Speelt Saxo Bank World Tour-licentie kwijt door de schorsing van Contador?
Contador voor twee jaar geschorst
Lance Armstrong buiten vervolging voor doping
Koopt Vinokourov L-B-L? Russische roulette

Geen opmerkingen:

Een reactie posten